Els advocats dels propietaris del Tabaran fan responsable l'Ajuntament de no haver pres les mesures preventives a l'edifici

El consistori va dictar l'abril de 2018 que duria a terme les obres de manera subsidiària, però encara no s'han realitzat

Societat

Els advocats dels propietaris del Tabaran fan responsable l'Ajuntament de no haver pres les mesures preventives a l'edifici
Els advocats dels propietaris del Tabaran fan responsable l'Ajuntament de no haver pres les mesures preventives a l'edifici

Mollet del Vallès

L'Ajuntament de Mollet hauria d'haver pres fa mesos les mesures preventives a l'edifici de l'antic Tabaran després de l'esfondrament del febrer de 2018. Així ho consideren els advocats de la comunitat de propietaris de l'immoble que ara acull el Petit Boulevard, després que l'Ajuntament dictés a l'abril de 2018 l'execució subsidiària de les obres per garantir la seguretat.

La setmana passada s'acabava d'enderrocar l'edifici municipal on hi havia hagut l'antic teatre del Tabaran. Ara, però, els tècnics municipals de l'Ajuntament de Mollet han alertat de possibles noves afectacions a l'edifici històric del Tabaran derivades de l’esfondrament del sostre d'ara fa un any i que poden implicar problemes d’estructura de l’immoble. Després de l'esfondrament, l'Ajuntament va requerir mesures preventives als propietaris, que tenen l'obligació legal de dur-les a terme.

Execució subsidiària

Amb tot, els advocats de Legales sense Fronteres, que representen la comunitat de propietaris, han explicat a aquest diari que després de l'esfondrament i de la petició als propietaris de prendre mesures, la comunitat va exposar que no podia fer front a la despesa que suposava l'obra. En aquests casos, l'administració pot optar per sancions als propietaris o executar de manera subsidiària les obres, és a dir, assumir-les i després cobrar-les als propietaris, que si no paguen, s'enfronten a una possible expropiació.

Així doncs, i amb l'objectiu de garantir la seguretat, el 20 d'abril de 2018, la secretària municipal signava l'execució subsidiària de la redacció del projecte d’enderroc parcial i d’adopció de les mesures que garantissin l’estabilitat i l’estanqueïtat de l’edifici així com la posterior direcció de les obres.

Malgrat ja existia un pressupost de 5.500 euros i un constructor a qui adjudicar les obres, els treballs, onze mesos després, encara no s'han fet. La causa, segons fonts municipals, és que aquesta execució "es troba en tramitació" i recorden que "aquesta no eximeix els propietaris del manteniment de l'edifici", apunten.

Impugnació de l'enderroc

D'altra banda, Legales sense Fronteres, han portat el cas del Tabaran als jutjats i volen impugnar l'enderroc perquè "hi ha obligació de notificar-lo al propietaris de la finca colindant i ni l'Ajuntament ni Mollet Impulsa ho van fer", asseguren. Des del consistori, però, indiquen que "no existeix aquesta obligació".

Els advocats de la comunitat de propietaris també volen impugnar "el POUM vigent el 2017, perquè no existeix una memòria social, un document obligatori", apunten i afegeixen que "si el jutge anul·la el POUM també decau el pla especial de la Pista Trèvol –que afecta l'espai del Tabaran– i del qual volem evitar el seu desenvolupament", apunten.

Els advocats dels propietaris, ara, esperen que el jutge s'hi pronuncïi. En aquest sentit, fonts municipals asseguren que no han rebut notificació de cap d'aquestes impugnacions.

Edicions locals