Pepa Ventura, directora del Museu Abelló: 'Molta gent de Mollet quan viatja va a museus, però no ve al nostre'

El nombre de visites a l'equipament ha crescut notablement i dels 5.699 visitants del 2015, el 2018 se'n van comptabilitzar 8.568

Cultura

Pepa Ventura
Pepa Ventura

Mollet del Vallès

"La primera vegada que la gent visita La Casa del Pintor del Museu Abelló es sorprèn", explica Pepa Ventura, directora de l'equipament cultural de la capital baixvallesana.

Segons aquesta dona que porta 15 anys al capdavant del museu, aquests visitants "no sabien que tenien un museu com aquest a la seva ciutat". "Quan aquestes persones tenen visites, les porten al museu perquè és un orgull per a elles", afegeix Ventura. "Hi ha cert desconeixement que explica que la gent de Mollet quan viatja vagi a museus, però no visiti el Museu Abelló tenint-lo tan a prop de casa", assenyala. Això segons Ventura es deu al fet que Mollet és, en certa forma, una ciutat residencial o dormitori.

Amb tot, els visitants han augmentat en els darrers anys i la voluntat és seguir fent que creixin en el futur. Dels 5.699 que es van registrar el 2015, en el 2018 se'n van comptabilitzar 8.568.

També han augmentat les persones al voltant del patrimoni del museu. En aquest cas els visitants a l'edifici i a esdeveniments fora de l'equipament han passat de 6.445 el 2015 a 9.338 el 2018.

No només les xifres es tenen en compte des del museu. "Hem de valorar l'augment de visitants, però també la qualitat de l'espectador", afirma Ventura. En aquest sentit la directora del museu parla d'un visitant que acudeix a veure art més enllà de les activitats addicionals que proposa el museu. "Per això és important que les escoles vinguin, ja que és la millor manera d'acostumar els nanos a l'art des de ben petits", considera.

No és una tasca senzilla, però és una feina important. "La cultura és un dret, perquè és patrimoni i creixement personal", diu la directora. "A Mollet hem tingut la sort de comptar amb un col·leccionista 'top ten' com l'Abelló... perquè no aprofitar-ho?", sentencia Ventura.

Edicions locals