La Fiscalia demana 5.400 euros a Oriol López i Albert Biescas per presumptes calúmnies contra l'alcalde Monràs

L'acusació particular de l'alcalde afegeix un suposat delicte d'injúries que farien ascendir la sanció a uns 14.400 euros

Política

La querella criminal per calúmnies i injúries a Josep Monràs que van interposar els serveis jurídics de l’Ajuntament de Mollet contra el regidor d’Ara Mollet ERC MES, Oriol López, i el president d’ERC a Mollet, Albert Biescas, per les declaracions sobre l’afer de la venda del solar de la Vinyota a Decathlon continua el seu curs. La Fiscalia i l’acusació particular han presentat els seus escrits, amb els quals demanen multes d'entre 5.400 euros i 14.400 euros als dos càrrecs republicans.

D’una banda, la Fiscalia interpreta que s’hauria pogut cometre un delicte de calúmnies –imputar un delicte a una persona tot i tenir coneixement que és una falsedat– pel qual demana una pena de 18 mesos de multa a raó d’una quota diària de 10 euros. Per la seva part, l’acusació particular amb què s’han personat Josep Monràs i l’Ajuntament, incrementa la petició de pena per calúmnies de 18 a 24 mesos de multa, i hi afegeix un suposat delicte d’injúries –delicte contra l’honor– pel qual demana 14 mesos de multa amb una quota diària de 10 euros. A més, reclama una indemnització de 3.000 euros pels presumptes danys morals causats a Monràs.

Al mes de novembre, Ara Mollet feia pública la querella que havia estat interposada per l’Ajuntament i l’alcalde Monràs, per les declaracions que López, Biescas i la regidora Marta Vilaret havien fet després que es conegués la sentència del TSJC que declarava nul·la l'adjudicació d'uns terrenys municipals de la Vinyota a l'empresa Dectahlon. De fet la querella s'ampliava també al regidor Manel Sostres.

El 4 de setembre de 2018, el jutge d'instrucció que investigava el cas i encarregat de fer l'auto de diligències prèvies resolia amb el sobreseïment provisional pel que fa a les acusacions contra Vilaret i Sostres però amb el manteniment de les acusacions cap a López i Biescas. Sobre la querella, en el moment que es va fer pública, els responsables d'Ara Mollet consideraven que es tracta d'una "persecució política contra unes idees i contra ERC i MES finançada amb diners públics".

Edicions locals