El Secretari General de CCOO visita l'Ajuntament de Mollet

L'estada de Javier Pacheco (CCOO) a Mollet tenia com a objectiu reflexionar sobre la situació de la classe obrera al territori

Economia

Javier Pacheco i Josep Monràs
Javier Pacheco i Josep Monràs

Mollet del Vallès

Amb motiu del cicle electoral vigent, el secretari General de Comissions Obreres, Javier Pacheco, està duent a terme una ronda de visites a sindicats i administracions d'arreu del territori i aquest dilluns ha sigut el torn de Mollet.

Pacheco ha mantingut una reunió amb l'alcalde de la capital baixvallesana, Josep Monràs, i els representants dels treballadors del consistori per reflexionar en l'àmbit local "sobre el moment que viu la classe obrera". "Hem de fer palès les mesures que s'han quedat a les portes que havien de reconduir la reforma laboral després de la moció de censura", ha assenyalat Pacheco.

Per al secretari general aquestes converses tenen com a objectiu parlar d'aquells drets que han estat "arrabassats amb la crisi i que hem de recuperar". "Hem de garantir que el creixement econòmic acabi arribant a les butxaques dels treballadors", ha explicat Pacheco.

Referint-se a la situació concreta del Baix Vallès, el Secretari General de CCOO ha afirmat que les inquietuds dels treballadors aquí són semblants als d'altres territoris. "El primer que ens preocupa és sortir d'una realitat que s'ha instal·lat al món del treball. L'alta rotació en la contractació laboral, la crescuda dels índexs de contractació temporal que afecta les dones, l'escletxa salarial", ha relatat.

De la mateixa manera, Pacheco ha considerat que aquestes converses amb sindicats i administració no només volen ser un espai per reflexionar sobre l'àmbit local. "Hem de posar un mur a l'avançament de la ultradreta que amenaça en tombar el creixement de drets i llibertats".

Per la seva banda, l'alcalde ha assenyalat que "la complicitat entre sindicats i l'administració és molt necessària", tot recordant que "en funció de les decisions polítiques els drets aconseguits poden córrer perill".

"És imprescindible que en les eleccions del mes de maig la gent participi per blindar els drets dels treballadors i treballadores de la ciutat i del país", ha afegit Monràs.

El Consell Econòmic i Social en fase incipient

L'acte d'aquest dilluns també ha servit per comentar l'estat del Consell Econòmic i Social que el passat mes de desembre va engegar l'Ajuntament de Mollet amb l'acord d'UGT i CCOO. Aquest organisme pretén reunir a sindicats, administració i empreses del territori personificades en l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès per "crear ocupació de qualitat".

"De moment el consell es troba en una fase molt incipient", han explicat tant Pacheco com Monràs. "Vam signar l'acord amb els sindicats però hem hagut de posar el fre amb el cicle electoral", ha dit Monràs. Tot i que en la presentació del consell el desembre, l'alcalde va afirmar que hi havia converses amb els industrials, segons ha confirmat aquest dilluns, l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès encara "no ha firmat l'acord. És l'única de les tres potes que queda per firmar".

Edicions locals