El Sant Gervasi reconeix la trajectòria de tres exalumnes amb els Premis Manuel Arroyo

Xavier Aldana, Laura Galian i Marta Heredia han estat els premiats

Societat

El Sant Gervasi reconeix la trajectòria de tres exalumnes amb els Premis Manuel Arroyo
El Sant Gervasi reconeix la trajectòria de tres exalumnes amb els Premis Manuel Arroyo

Els exalumnes Xavier Aldana, Laura Galian i Marta Heredia han estat reconeguts per l'Escola Sant Gervasi per les seves trajectòries professionals amb els Premis Manuel Arroyo, que arriben a la 4a edició.

L’Escola Sant Gervasi Cooperativa va lliurar divendres els 4ts Premis Manuel Arroyo per a exalumnes de l’escola en un auditori ple d’alumnes i professors de Batxillerat del centre. Els premis, convocats amb la voluntat de reconèixer i significar trajectòries personals i professionals d’excel·lència d’exalumnes de l’Escola Sant Gervasi, han estat en aquesta edició per al professor de literatura anglesa de la Universitat Metropolitana de Manchester, el doctor Xavier Aldana; per la cardiòloga de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, la doctora Laura Galian; i per la cooperant i organitzadora de viatges solidaris a Kènia, la Marta Heredia. L’acte ha estat conduït pel periodista de TV3, i també exalumne, en Jordi Fandiño.

En Xavier Aldana, Premi Manuel Arroyo en coneixement, treballa de professor de literatura a la Manchester Metropolitan University on és un dels principals especialistes mundials en literatura i cinema gòtics moderns. El doctor Aldana ha escrit i editat nombrosos llibres sobre el tema en les més prestigioses editorials angleses.

La Laura Galian, Premi Manuel Arroyo en responsabilitat, ha centrat la seva vida professional en l’estudi del cor i en les seves malalties i és un referent a Espanya en ecocardiografies tridimensionals. Actualment treballa de cardiòloga a l’Hospital de la Vall d’Hebron i a l’Hospital Quiron de Barcelona. A més, participa activament en projectes de recerca i d’investigació relacionades amb la valvulopatia aòrtica i és membre de la societat Espanyola de Cardiologia i ambaixadora d’Espanya en el Heart Imagers of Tomorrow.

La Marta Heredia, Premi Manuel Arroyo en transformació social, és educadora social i fundadora de l’empresa Pasaporte Solidario, des de la qual ajuda a futurs voluntaris i voluntàries a recercar el seu projecte solidari a l’Àfrica i des d’on ofereix viatges solidaris organitzats a Kènia, que és on viu bona part de l’any.

Els premis recullen els valors del fundador de l’Escola, en Manuel Arroyo: impulsor de projectes cooperatius i innovadors en àmbits com l’educació, l’empresa o la solidaritat, mort ara fa una mica més de deu anys. Els alumnes de l’Escola, en votació oberta i després d’estudiar les trajectòries personals i professionals dels exalumnes, els han relacionat amb els valors de l’Escola Sant Gervasi.

Edicions locals