Humana i Roba Amiga recullen 243 tones de roba el 2018 al Baix Vallès

Mollet és el municipi baixvallesà on més quilos de roba es van recollir l'any passat

Societat

Contenidors de Mollet d'Humana
Contenidors de Mollet d'Humana

Humana i Roba Amiga, les dues organitzacions de recollida de roba que actuen al Baix Vallès van recaptar durant l'any 2018, 243.000 quilos. Pot semblar una xifra més, de totes maneres, si es compara amb el que pesen altres objectes o éssers animats, potser serà més senzilla d'entendre.

243 tones és el que pesen 4.050 persones de pes mitjà, el que pesen 40 elefants de la sabana africana, el que pesen 162 cotxes o el que pesen quasi dos avions Boeing 777 quan estan buits.

Segons relaten des de les dues organitzacions encarregades de la recollida, la roba que s'introdueix en els contenidors, en el cas d'Humana verds i en el cas de Roba Amiga –associada a Càritas- taronja, "té una important funció social". Una part es destina a la venda, mentre que d'altra s'envia directament a persones necessitades siguin de Catalunya o de l'estranger.

"Per poder recollir roba en un municipi cal arribar a un acord amb l'ajuntament", expliquen des d'Humana. És per això que aquesta organització opera a Mollet, Martorelles, la Llagosta, Parets i Sant Fost, mentre que Roba Amiga ho fa a Mollet, Montmeló i Montornès.

Pel que fa al que van recollir els diferents municipis baixvallesans, veiem que allí on més roba es va portar als contenidors vas ser Mollet amb 119 tones; 82 de Roba Amiga i 37 d'Humana. El segueixen la Llagosta on es van recollir 33.000 quilos i Parets amb 32 tones. A continuació hi trobem Martorelles amb 21 tones, Sant Fost amb 20 i Montornès amb 17. Per últim hi ha Montmeló on es van recollir 400 quilos.

Cal afegir que hi ha altres formes de recollida que no estan contemplades en aquests 240.000 quilos recollits. Segons diuen des de l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles, al poble moltes persones deixen la roba a la deixalleria perquè no hi ha contenidor.

Edicions locals