Tot a punt per a la 13a edició de la MITMO i el 25è aniversari de Galiot

Vint companyies de tot el món seran les encarregades dels 24 espectacles i les 66 representacions que hi haurà durant la mostra

Cultura

Foto de grup en la presentació de la MITMO a La Marineta
Foto de grup en la presentació de la MITMO a La Marineta | A.A.

Mollet del Vallès

La 13a Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO) que se celebrarà els dies 12, 13 i 14 d'abril portarà a la capital baixvallesana una vintena de companyies d'arreu del món, que ompliran de màgia i espectacle els carrers de la ciutat. Dimecres es va poder gaudir d'un petit tast de l'esdeveniment amb la presentació del festival a càrrec de Jordi Monserdà, director de la mostra i Galiot teatre i amb la presència de l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i la regidora de Cultura, Mercè Pérez.

Amb tot, el protagonisme va ser per Monserdà qui, amb la seva característica passió, va explicar a menuts i no tan menuts que en l'edició d'enguany, es recorreran els contes clàssics "recuperant els personatges més coneguts amb petites escenes i titelles".

Un protagonisme compartit amb els integrants del taller de pastisseria del Centre Ocupacional del Bosc que van preparar les galetes del Mollet Mullat per a tota la comitiva. Aquests deliciosos dolços es podran tastar durant tota la MITMO al punt d'informació de la plaça de Catalunya.

Escalfant motors

Tot i que la mostra no començarà fins al pròxim divendres, durant els dies previs ja hi ha hagut i hi haurà un bon grapat d'activitats.

Dimecres, tot i la pluja, desenes de nens i nenes van recórrer des de les 17 h els carrers del centre de Mollet per visitar els aparadors d'alguns comerços on s'hi exposen titelles de la mostra. És la 8a edició d'aquest recorregut que ha implicat a 10 comerços molletans, i durant el qual les criatures van poder segellar el seu targetó de la MITMO. Els infants que tinguin tot el full emplenat entraran en un sorteig dimecres que ve a La Marineta amb el qual podran guanyar un titella del Mollet Mullat.

És també a la Marineta on des del 3 fins al 12 d'abril es pot veure l'exposició del 25è aniversari de Galiot Teatre i el nou espectacle itinerant Drac Manelic de la mateixa companyia. Tal com expliquen des de Galiot teatre "tot va començar un diumenge de Carnaval a Mollet, el 15 de febrer del 94, en un petit local del carrer Portugal". Des d'aleshores ha realitzat més de 40 festivals, més de 3.000 actuacions, 5 espectacles itinerants i 3 grans instal·lacions.

Jordi Monserdà ensenya la seva nova creació a Monràs | A.A.

D'altra banda, aquest dissabte de 10.30 a 12.30 h el Mercat Municipal les titelles de la MITMO s'amagaran entre les parades perquè els nens i nenes descobreixin on són. En acabar es regalarà una gorra de la mostra a tots els infants que hagin participat en la cerca. Serà el mateix dia que es portarà a terme a les 12.30 h el primer espectacle de la mostra, L'Aigua. Galiot teatre serà la companyia encarregada de l'obra en què els infants es traslladaran a un bosc; a un bosc molt especial.

Diumenge, al parc de Can Borrell, la MITMO donarà la benvinguda a la primavera durant la Festa Verda a les 10 h. Els nens i nenes podran construir el seu Mollet Mullat amb material reciclat.

A més, durant tota la setmana prèvia a la mostra, Galiot Teatre visitarà les vuit escoles bressol de la ciutat i l'Escola d'Educació Especial de Can Vila amb l'espectacle En Patufet.

20 companyies d'arreu del món

Vint són les companyies de tot el món que hi participaran. Vingudes de Portugal, Colòmbia, l'Argentina, Suècia, Andalusia, País Valencià, Aragó i d'arreu de Catalunya, els grups representaran 24 espectacles diferents en un total de 66 representacions. Les obres es podran veure tant en espais a l'aire lliure com en espais tancats. Així mateix hi haurà tres instal·lacions interactives: Cal Titella, un parc infantil dedicat als titelles; Món Titella, una exposició per fer la volta al món amb titelles de diferents cultures; i Munta Titella, un petit taller amb peces i cargols reciclats per muntar titelles articulats.

Edicions locals