L'empresa de Sant Fost, Witte y Solà, augmentarà la seva plantilla fins als 175 treballadors

La companyia amb planta a Sant Fost espera passar dels 16,5 milions actuals de facturació als 21 milions el 2021

Economia

Witte y Solà
Witte y Solà | Witte y Solà

L'empresa Witte y Solà planeja ampliar en 1.000 metres quadrats les seves instal·lacions a Sant Fost la tardor de 2021. Aquesta companyia establerta al municipi baixvallesà que es dedica a la fabricació de tubs d'alumini que majoritàriament es destinen a la indústria farmacèutica té en l'actualitat una plantilla de 160 persones i factura 16,5 milions d'euros. Amb tot, la inversió que es planteja dur a terme suposarà augmentar el nombre de treballadors fins als 175 i la facturació anual fins als 21 milions d'euros.

"Es tracta de construir una setena línia de fabricació polivalent, uns nous magatzems amb capacitat per a 1.000 palets, un nou moll de càrrega i unes noves oficines amb un centre de desenvolupament tecnològic", expliquen des de l'empresa per afegir que en part aquests nous equipaments es construiran on ara es situa l'aparcament de la companyia.

Aquesta ampliació requerirà una inversió de 4,2 milions d'euros i és fruit, segons apunten, del recanvi generacional en la direcció de la companyia. "Estàvem força estancats des de feia temps i en tan sols un any hem passat dels 13 milions de facturació als 16 actuals i dels 115 treballadors al 160 d'ara", diuen des de Witte y Solà.

La inversió té a veure amb un contracte d'ampliació de la producció firmat per Witte y Solà fa un any amb l'empresa farmacèutica Novartis, amb la qual ja treballen des de fa temps. "És el nostre principal client i hem augmentat la nostra producció de tubs, per exemple de productes oftalmològics", expliquen.

Els números aportats per l'empresa donen a entendre que en un any Witte y Solà necessitarà ampliar substancialment la plantilla. "Sobretot necessitem enginyers, operaris de màquines, en resum treballadors qualificats", afirmen. Tanmateix asseveren que no els és gens fàcil trobar mà d'obra. "És complicat contractar persones qualificades, tot i que venim de la crisi, i també és complicat detectar el talent", comenten. És per aquest motiu que "contractem més per actitud que per aptituds, ja que preferim formar una persona motivada que tenir un treballador amb molt bon currículum que no té tantes ganes de treballar", afegeixen.

Witte y Solà va ser fundada el 1968 i tot i la seva aposta pel sector farmacèutic, també té producció en la branca de la cosmètica.

Edicions locals