Els robatoris amb violència a Mollet cauen un 34%

Aquest dimecres s'ha reunit la Junta Local de Seguretat a la comissaria de la Policia Municipal

Societat

Els robatoris amb violència a Mollet cauen un 34%
Els robatoris amb violència a Mollet cauen un 34%

Mollet del Vallès

Els fets delictius a Mollet van baixar un 2,2% l'any passat. Aquesta ha estat una de les dades que s'ha donat a conèixer en la  Junta Local de Seguretat celebrada aquest dimecres a la comissaria de la Policia Municipal, amb la presència dels diferents cossos policials que operen a la ciutat.

En concret, van disminuir tots aquells delictes que provoquen una major sensació d’inseguretat com ara robatoris amb violència i/o intimidació (-34%), robatoris amb força (-8,2%), els delictes contra el patrimoni (-4,3%), els furts (-18%) o contra la salut pública (-29,4%)Fruit d'aquest descens d'infraccions penals, les detencions també es van reduir un 25,3%.
En l'àmbit de la seguretat, la convivència i el civisme, els cossos policials prioritzen la prevenció i el 2018 es van fer 13.547 serveis planificats, el que suposa una diferència del +36,2%, respecte el 2017.

En total, es van gestionar 21.094 incidents i serveis l’any. D’aquests, els referents a animals i medi ambient van pujar un 44,5%.
D'altra banda, les infraccions a ordenances municipals van créixer un 31% i en total n’hi va haver 359 denúncies, la majoria per convivència ciutadana (46%). Les infraccions tramitades en referència als animals de companyia han estat 107, el que comporta un increment del 16%. En total, la Policia Municipal va realitzar 1.054 intervencions directes, la majoria per molèsties en espais públics i entre veïns, i 2.074 intervencions informatives per part dels Agents Cívics.

Pel que fa a altres dades, el 2018 es van duplicar les hores de campanyes, controls i proves d'alcoholèmia que van arribar a les 1.595. D’aquestes, 88 han estat positives.

En l'àmbit de l'accidentalitat, l'any passat els atropellaments amb ferits van baixar un 12,5%. A més, des del 2007 no s'ha produït cap accident de trànsit mortal al nucli urbà, on, segons les dades policials no es registra cap punt negre de sinistralitat, ja que en el punt on s'han registrat més accidents se n'han produït quatre en tot l'any.

La Junta Local de Seguretat ha valorat especialment "l'excel·lent coordinació que hi ha entre els diferents cossos de seguretat i l’aposta per la proacció, la prevenció i la mediació". En aquest sentit, han manifestat una especial preocupació davant els casos de violència de gènere i estafes a través d’internet i per aquest motiu han decidit dur a terme accions i campanyes de sensibilització per prevenir aquestes situacions.

 

Edicions locals