Les altes preinscripcions a Cal Músic podrien evitar la retallada d'una línia de P-3

Ja hi ha més de 35 preinscripcions, unes xifres que no quadrarin per tancar el grup de P-3

Societat

Durant la lectura del comunicat de la Coordinadora d'AMPES de Mollet
Durant la lectura del comunicat de la Coordinadora d'AMPES de Mollet | S.C.

La Coordinadora d'AMPAS de Mollet es va reunir dimecres amb el regidor d'Educació, Raúl Broto, per parlar de la necessitat de tenir una planificació dels centres educatius públics de la ciutat, com va explicar Emilia Macías, presidenta de la coordinadora d'AMPAS. I un dels principals temes que van tractar és la possible retallada d'un grup de P-3 de l'oferta pública a Mollet, concretament a Cal Músic.
 

Sobre aquest tema, Macías va lamentar que s'anunciés el nom de l'escola que perdria una línia de P-3 "en meitat del procés de preinscripcions", ja que això "sempre actua de manera negativa", segons Macías. Tanmateix, ara les preinscripcions al centre estan per sobre de les 35 i, per tant, "no són números que quadrin als Serveis Territorials per fer un tancament; els números manen i si tenim preinscripcions suficients no s'hauria de tancar aquesta línia", va assegurar.

Sobre la planificació reclamada, la Coordinadora d'AMPAS apunta que els punts necessaris a estudiar serien "la baixada de ràtios en primària i secundària, la definició de les infraestructures de secundàries, com la definició concreta de les infraestructures de l'Institut Aiguaviva", va explicar Macías.

En la reunió també han parlat "de la preocupació que tenim per les persones amb necessitats d'educació especial, perquè està fet el decret d'inclusió, però no està feta la norma de desenvolupament del decret". Per tant, segons va informar la presidenta de la Coordinadora d'AMPAS "no estan definits els recursos per a aquest decret" i "una escola inclusiva sense recursos té uns resultats negatius".

En aquest àmbit també hi ha la petició de fer un inventari de tots els recursos d'educació especial que s'han perdut en aquest temps per intentar revertir-los paulatinament.

Edicions locals