PSC i ERC, igualats en la cursa per l'Alcaldia a Mollet el 26-M

Segons l'enquesta del grup Opinòmetre, les dues forces podrien aconseguir entre 6 i 7 regidors

Política

PSC i ERC, igualats en la cursa per l'Alcaldia a Mollet el 26-M
PSC i ERC, igualats en la cursa per l'Alcaldia a Mollet el 26-M

Mollet del Vallès

A poc més de dos mesos per a les eleccions municipals del 26-M, la pugna entre el PSC, actual partit al govern, i Ara Mollet ERC MES per ser la llista més votada a Mollet està totalment oberta.

Segons l'enquesta elaborada per l'Institut Opinòmetre entre el 7 i el 13 de març, socialistes i republicans estarien situats en una forquilla d'entre 6 i 7 regidors, que –respecte les eleccions de fa quatre anys– representen el manteniment o, fins i tot, una lleugera davallada del PSC i un increment dels resultats aconseguits per Ara Mollet ERC MES.

Per la seva part, després de la divisió de Canviem Mollet, els dos partits que en formaven part també mantindrien la seva lluita particular per ser la tercera força amb més suports. Segons l'enquesta, tant Mollet en Comú com Podem estarien situats entre els 3 i 4 regidors cadascun, unes dades que, sumades, es mantenen similars a les aconseguides el 2015, quan van arribar a empatar a 7 regidors amb els socialistes.

Un altre partit que es podria sumar a la pugna per la tercera posició seria Cs, a qui l'enquesta li atorga els 3 regidors que ja té en l'actualitat. Junts per Catalunya també mantindria la representació amb dues cadires. Per contra el PP perdria la seva representació i ni el partit d'ultradreta VOX ni la CUP aconseguirien cap regidor.

Així doncs, es mantindria la fragmentació viscuda ja el 2015, amb les forces majoritàries molt allunyades dels 13 regidors en què se situa la majoria absoluta, una situació que obligaria a qualsevol de les forces a buscar acords postelectorals. Davant aquest panorama pren encara més importància aconseguir ser el partit amb més vots ja que si cap candidat obté la majoria absoluta en el ple d'investidura, l'Alcaldia aniria a mans de la força més votada.

A la pregunta Si fossin avui les properes eleccions municipals, a qui votaria? –que indica la intenció directa de vot– la formació amb més suports és ERC (18,7%) seguida del PSC (16,6%). Amb tot, a poc més de dos mesos dels comicis, el bloc d'indecisos és encara d'un 43,1%.

Pel que fa al nivell de coneixement dels candidats, Josep Monràs (PSC), Susana Calvo (PP) i Oriol López (ERC) són els tres més coneguts pels votants. Sobre la valoració, López, amb un 6,39, és el més valorat, seguit de Joan Daví (JuntsxCat) i Marina Escribano (Mollet en Comú).

 

Edicions locals