El Museu Abelló explora el futur amb 'Ficcions urbanes'

L'Aparador reflexiona sobre l’impacte dels conflictes socials i del medi ambient

Cultura

L'Aparador al carrer d’Àngel Guimerà
L'Aparador al carrer d’Àngel Guimerà

Mollet del Vallès

El Museu Abelló ha presentat el seu nou cicle a L’Aparador. Es tracta de Ficcions Urbanes, una mostra a cura del col·lectiu Mixité, format per Sergi Selvas i Marta Carrasco, que es podrà veure des de l'any 2019 al 2021, el primer capítol de la qual ja està instal·lat a la façana del museu que dóna al carrer d’Àngel Guimerà.

Segons afirmen des del mateix equipament, Ficcions Urbanes és una proposta que posa davant dels ulls dels espectadors “utopies, distopies, mons màgics, realitats paral·leles, altres dimensions, futuribles que ens porten a repensar el present en el qual vivim a través de l’especulació i del joc”. “La creativitat, la imaginació, la fabulació de narratives especials, humanes i no humanes que ens fan reflexionar sobre l’impacte dels conflictes socials i mediambientals contemporanis, el canvi climàtic, el treball o la immigració, en les nostres ciutats i el nostre territori”, afegeixen des d’Abelló.

L’Aparador comptarà amb quatre capítols o intervencions realitzades els pròxims dos anys. La primera mostra del cicle és L’Origen. Besòs: a noble ecosystem, una proposta de Duae Collective, un col·lectiu format per Silvia Campidelli i Luna Coppola, que des de fa dos anys explora i estudia el riu Besòs en relació amb la ciutat de Barcelona i que ara comença la segona fase del seu projecte.

Enfocada als orígens del riu, en aquesta part  del seu treball Duae Collective indaga en el doble vincle que genera el naixement del riu, “de la seva relació amb l’ésser humà i el territori, un viatge que vol aprofundir en la seva història i el seu ecosistema”.

Es tracta d’una investigació artística multidisciplinària que explora la relació entre art, tecnologia, ecologia i ciència combinada amb creativitat, medi ambient i intercanvi de coneixement. Un projecte que a més vol proporcionar solucions per a una territori futur sostenible, on "el riu deixa de ser un element marginal de les ciutats per convertir-se en un element central".

Aquest primer capítol es podrà veure fins al juny d'enguany.

Edicions locals