Els regidors Francisco Muñoz i Oriol López retiren la paraula 'màster' dels seus currículums

Ho fan després de la recomanació d'un informe del Síndic Personer de Mollet

Política

Els regidors Francisco Muñoz i Oriol López retiren la paraula 'màster' dels seus currículums
Els regidors Francisco Muñoz i Oriol López retiren la paraula 'màster' dels seus currículums

La polèmica sobre els màsters en els currículums dels regidors tornava a sortir a la palestra al ple municipal arrel de la presentació d'un informe del Comissionat d'Ètica Pública, elaborat pel Síndic Personer de Mollet, sobre les denúncies fetes en relació a les titulacions acadèmiques de Francisco Muñoz (Cs) i Oriol López (Ara Mollet ERC MES).

En l'informe, el Síndic recomana eliminar la paraula màster en tots dos casos. Pel que fa a Muñoz, el Síndic apunta que "no s'ha pogut constatar que aparegui la denominació màster en el certificat dels estudis realitzats en matèria de riscos laborals a l'Institut Gaudí de la Construcció" i l'insta a modificar-ho per tècnic intermedi.

En el cas d'Oriol López, al seu currículum feia constar la titulació Máster en Direcció de Comunicació expedit per l'Escola d'Alta Direcció i Administració (EADA) els anys 2006 i 2007. En aquest cas l'informe apunta que abans del 2007, la denominació màster s'aplicava a estudis o diplomatures de postgrau acreditats per universitats o escoles de negocis però amb l'entrada en vigor del Pla Bolonya (2007) aquesta qualificació acadèmica correspon únicament als màsters universitaris. Així doncs, el Síndic considera més edient denominar programa el màster de López.            

Davant l'informe, el PSC ha emès un comunicat en què acusa Oriol López de "manca d'ètica i valentia" i li demana explicacions. Ara Mollet ERC ha respost que en l'informe queda palès que "no hi hagut cap mentida ni falsedat, i s’expliquen els motius de l’equívoc, que tenen a veure amb les noves directrius del Pla de Bolonya". Ara Mollet lamenta que "el PSC, tot i ser conscient d'això, ha continuat proferint mentides i falsedats per desacreditar Oriol López".

Podeu consultar l'informe del Síndic al document adjunt.

Edicions locals