Mollet en Comú commemora el 88è aniversari de la Segona República

La formació va homenatjar la lluitadora antifeixista Neus Català, que va morir dissabte

Política

Mollet en Comú commemora el 88è aniversari de la Segona República
Mollet en Comú commemora el 88è aniversari de la Segona República

Prop d’un centenar de persones van participar diumenge 14 d’abril en l'acte de Mollet en Comú per homenatjar la República amb motiu del 88è aniversari de la seva proclamació.

El record especial de les figures d’Antonio Machado en el 70è aniversari de la seva mort a Colliure el 22 de febrer de 1939 i la mort just el dia abans de la lluitadora antifeixista i supervivent dels camps d’extermini nazis, Neus Català, van marcar l'acte, que va començar als Quatre Bancs i que, en cercavila, es va traslladar a la plaça de La República.

El regidor de Mollet en Comú, Francisco Sancho, va recordar la vida de Neus Català i va destacar que, més enllà del seu pas durant 18 mesos pels camps d’extermini nazi, "va ser una lluitadora incansable pels seus ideals comunistes i antifeixistes, sempre en defensa de la pau, del feminisme, de la justícia social i dels drets humans".

Marina Escribano, candidata a l’Alcaldia, va destacar la importància de "seguir lluitant pels valors republicans de pau, progrés i democràcia i avançar cap a ells als processos electorals que tenim per davant", deia. L’acte va concloure amb una ofrena floral.

Edicions locals