La vuitantena de veïns afectats per l’incendi del carrer Sant Roc de Mollet no podran tornar a casa en setmanes

La majoria dels veïns estan reallotjats als hotels Catalán i Ibis de la ciutat

Societat

La vuitantena de veïns afectats per l’incendi del carrer Sant Roc no podran tornar a casa en setmanes
La vuitantena de veïns afectats per l’incendi del carrer Sant Roc no podran tornar a casa en setmanes

Mollet del VallèsLaura Ortiz

L’incendi que es va declarar dissabte en un pis al carrer Sant Roc de Mollet ha deixat una vuitantena de veïns del bloc sense poder tornar a casa. La majoria estan reallotjats a hotels de la ciutat i no podran tornar als seus habitatges previsiblement en unes tres setmanes.

El foc declarat va malmetre completament la instal·lació elèctrica i va deixar el bloc sense subministrament elèctric. Aquesta situació va obligar a reallotjar els veïns, que ja han contractat una empresa instal·ladora perquè pugui refer tot l’enllumenat del bloc, uns treballs que podrien durar unes setmanes.

Segons fonts veïnals, les obres començaran aquest dimarts i un cop fets els treballs, l’empresa instal·ladora haurà de passar un butlletí a la companyia subministradora, Endesa, que serà qui doni el vistiplau i retorni el servei elèctric al bloc. “Aquests casos, un cop rebem el butlletí, solen ser prioritaris i es resolen en 24 o 48 hores”, asseguren fonts d’Endesa, que també avancen que al bloc incendiat “no hi ha hagut mai cap expedient obert per frau elèctric”, en relació a d’altres incendis ocasionats per veïns que havien punxat la llum, i que "res no indica que la causa hagi estat de la xarxa elèctrica".

En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació per esclarir les causes de l'incendi que es va declarar cap a les 6.40 h del matí de dissabte en el 3r 4a. "Jo vaig sentir soroll i quan em vaig llevar i vaig sortir de l'habitació vaig veure tot el meu menjador ple de fum", explica una de les veïnes. Sortosament, ella i la seva família van actuar correctament perquè "fa unes setmanes vam canviar d'administrador de finques i una reunió ens va explicar que en cas d'incendi no obríssim portes, agafèssim tovalloles mullades i sortíssim al balcó i així ho vam fer", explica. De fet, el foc va afectar tots els replans del bloc i les portes dels habitatges i l'ascensor han quedat cremats.

De moment, la majoria dels veïns que no han pogut reallotjar-se a cases de familiars han estat ubicats als hotels Catalán i Ibis de Mollet, a càrrec de les companyies asseguradores. Amb tot, alguns veïns allotjats a l'Hotel Catalán no disposaran d'habitació aquests dies a causa de les reserves de Setmana Santa. En aquest sentit, segons els mateixos veïns, els Serveis Socials de l'Ajuntament han trucat aquest dilluns a tots els afectats i "estan treballant per trobar-nos una nova ubicació", apunten.

Els veïns han demanat a l'Ajuntament la possibilitat de tenir atenció psicològica després del succés. "Hi ha gent que ha quedat tocada i els nens estan molt afectats", explica la mateixa veïna.

Aquest dimarts està prevista una reunió perquè els Serveis Socials municipals puguin explicar quina serà la situació a partir de dijous.

 

 

Edicions locals