La CUP presentarà llista en solitari per les municipals a Mollet

Les converses per conformar una candidatura unitària amb Ara Mollet ERC MES no han fructificat

Política

La CUP presentarà llista en solitari per les municipals a Mollet
La CUP presentarà llista en solitari per les municipals a Mollet

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mollet ha aprovat aquesta setmana la configuració de la seva llista electoral de cara als comicis locals del 26 de maig. Finalment, les converses que s'han mantingut amb Ara Mollet ERC-MES per conformar una candidatura unitària de l'esquerra independentista no han tingut els seus fruits.

El candidat, Txus Carrasco, considera que "a Mollet és possible obrir una nova etapa amb un govern alternatiu". En aquest sentit, malgrat les converses perquè la CUP s'integrés en una candidatura unitària amb Ara Mollet ERC MES, l'assemblea cupaire ha decidit anar per separat perquè "creiem que la millor manera d'impulsar aquesta nova etapa és que cadascú pugui presentar els seus projectes propis i genuins a la ciutadania". Pel que fa al topall del 5% dels vots que s'ha d'aconseguir per tenir representació al consistori, Carrasco admet que "és difícil i més amb el perfil sociològic de Mollet. Si ens haguéssim presentat amb Ara Mollet ERC MES potser ens haguéssim assegurat la representació municipal però no haguéssim pogut explicar el nostre projecte. És el més responsable", opina.

Amb tot Carrasco assegura que la relació entre les assemblees locals d'ambdues formacions són "excel·lents" i reclama el vot a la CUP perquè "a Mollet es comneça a trenar un projecte comú des de l'esquerra i, si no hi som, no serà possible".

Noms de la llista

Pel que fa a la llista, Txus Carrasco estarà acompanyat d'Harmonia Arbiol, Marc Compte, Mercè Solé, Dani Banús, Anna Amat i Xavi Herrera, un equip inicial que "suma experiència, combativitat, il·lusió i joventut, que serà decisiu per girar la truita a Mollet i obrir una nova etapa de futur a l’Ajuntament”, assenyala Carrasco, qui defineix la llista com una candidatura "sense jerarquies i molt horitzontal".

Per al cap de llista de la CUP Mollet, “som a les acaballes d’un règim municipal que ha durat dècades i a les portes d’una nova etapa més transparent, democràtica i participativa, que posi al centre les persones i els seus drets, que farem realitat si la CUP és al proper ajuntament”.

Carrasco, avança que “ja sabem que és antielectoralista, però la CUP no farem una campanya a manera de la Carta als Reigs Mags, perquè fruit de la mala gestió d’aquests anys tenim un ajuntament intervingut econòmicament pels “homes de negre” i amb un deute elevadíssim que va arribar als 70 milions d’euros”. “Per això, lluny de vendre un paradís de colors, el primer compromís que assumim és la realització d’una auditoria ciutadana del deute de l’ajuntament, que clarifiqui, a través d’un procés participatiu, en quina situació es troben les arques, quan es deu, perquè, a qui es deu i quins són els responsables”, conclou el cap de llista cupaire.

Edicions locals