Mollet homenatja Joan Brossa en el dia del llibre i la rosa

Aquest any la majoria d'activitats del dimarts es desplacen de la Rambla Fiveller al Parc de les Pruneres

Cultura

Sant Jordi 2018
Sant Jordi 2018

Mollet del Vallès

Aquest Sant Jordi, la ciutat tornarà a omplir-se de roses i paradetes de llibres. L'Ajuntament i entitats locals han organitzat diverses activitats que es duran a terme tant el dimarts com els dies anteriors i posteriors.

L'epicentre de la diada a la capital baixvallesana, a diferència d'altres anys no serà la Rambla, sinó el Parc de les Pruneres. Des de les 10 fins a les 21 h aquest emplaçament estarà farcit d'activitats i serà on es trobaran les paradetes de llibres i roses així com els estands institucionals de l'Ajuntament, la Biblioteca Can Mulà, el Servei Local de Català, el Museu Abelló, el Centre d'Estudis Molletans i Ràdio Mollet. També hi haurà paradetes de caire més reivindicatiu com la d'Omnium.

Tot començarà a primera hora amb un seguit de tallers per infants organitzat per la Biblioteca Can Mulà. Així mateix l'emplaçament, també comptarà amb un espai de lectura infantil. Aquests tallers es reprendran a les 16 fins a les 20 h. Serà la mateixa biblioteca qui entregarà a les 18 h el premi de Concurs de Dibuix de Punts de llibre.

Hi haurà més premis. A les 12 h el Servei Català de Mollet lliurarà una samarreta Model Diacrítics del concurs l'Estenedor que en la seva edició d'abril, que coincideix amb Sant Jordi, pregunta: Què vol dir ser un titella?

De 16 a 20 h els més menuts tindran una cita amb el Museu Abelló. Sota el títol L'art és un joc, l'equipament que aquest any compleix 20 anys oferirà un taller de Sant Jordi i un fotoreclam perquè qui vulgui pugui fer-se una fotografia amb un barret d'arlequí.

A partir de les 18.30 i fins a les 20.30 h es realitzarà una audició de sardanes organitzada per Tradicions i Costums a la plaça Catalunya, a càrrec de la Cobla Mediterrània.

A més, a la tarda, l'Adhec entregarà als nens guanyadors del seu concurs de Sant Jordi de dibuix una rosa, un pastís i un lot de pintures.

Any Brossa

Aquest 23 d'abril, serà especial per a Mollet. Es celebren els 100 anys del naixement de Joan Brossa i s'ha volgut retre un homenatge a l'artista que va dissenyar el peix i la A de la façana de l'Ajuntament.

És per això que el Servei Local de Català de Mollet i el Centre d'Estudis Molletans organitzen un concurs sobre la figura de Brossa per veure qui coneix més coses de la seva vida. El guanyador rebrà la figura d'una dona d'aigua

Més enllà del dimarts

El dijous i el 27 d'abril, la Biblioteca de Can Mulà proposa una Hora de contes a les 17.30 h i la sessió de contes La foguera dels continents, contes del món a les 11 h. El 28 es durà a terme una diada castellera a les 12 h i a la mateixa hora un taller de creació de llibres per a nens de 4 a 12 anys al Museu Abelló. Per acabar, l’11 de maig es lliuraran els premis del 18èCertamen Literari de Sant Jordi al Centre Cultural La Marineta.

Edicions locals