Podem defensa que formava part de la coalició amb Canviem a través de Barcelona en Comú

La formació lila interpreta que la Junta Electoral Central no resol negativament sobre la constitució del grup municipal

Política

Després que la JEC emetés la seva resolució sobre la creació del grup municipal de Podem a l'Ajuntament de Mollet, la formació lila interpreta que aquesta no deslegitima l'acord de constitució del grup i que formava part de la coalició amb què Canviem Mollet es va presentar a les municipals del 2015.

En la seva resolució, la Junta Electoral Central indica que la coalició estava formada per Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa, Entesa pel Progrés Municipal i Barcelona en Comú. En aquest sentit, Podem defensa que "atès que Barcelona en Comú el 2015 estava constituïda per les formacions d'ICV, EUIA i PODEM, queda perfectament aclarida la qüestió sobre la participació de Podem en aquesta coalició de manera positiva".

Barcelona en Comú va ser el nom que va adoptar la confluència de diverses forces, entre elles Podem, per concórrer a les eleccions municipals a la ciutat de Barcelona. Aleshores, i segons s'explica en el mateix acord de la confluència, es va crear la coalició tècnica Entesa formada per, ICV, EUiA, Barcelona en comú i EPM, la mateixa coalició sota el paraigües de la qual es va presentar Canviem Mollet. Amb aquesta carambola, Podem considera que a través de Barcelona en Comú formava part de la coalició a Mollet.

Podem afegeix que "a l'acord subscrit a nivell local per les formacions d'ICV, Podem Mollet i EUiA, on s'estableix la forma de coalició electoral així com la denominació de la marca Canviem Mollet per la concurrència a les eleccions municipals del 2015, es clarifica perfectament tant l'existència de la coalició com la participació de Podem Mollet en la mateixa".

Capítol de "guerra bruta"

La formació lila considera que aquest és "un nou capítol de guerra bruta electoralista, amb l'únic objectiu de desprestigiar Podem davant les properes eleccions municipals per part de Mollet en Comú (ICV-EUIA)".

Podem considera que és "fals" que hi hagi "irregularitats" en la constitució del Grup Municipal de Podem Mollet,que es va constituir després del trencament de Canviem Mollet. Podem indica que volia consituir grup propi per "poder seguir treballant per la defensa dels interessos de la ciutadania de Mollet" i assegura que "és mentida i fals que hi hagi cap pacte amb el PSC ni interès econòmic en la percepció de les mateixes quantitats econòmiques que perceben tots els grups municipals entre ells Canviem Mollet ara denominats Mollet en Comú (però sempre ICV i EUIA)".

Podem ha reiterat el seu compromís de "retornar qualsevol quantitat econòmica si existís una resolució negativa respecte a la constitució del nostre grup municipal" i convida els partits a que així ho creguin a que "acudeixi a l'òrgan o instància judicial pertinent i s'efectuï la corresponent denúncia".

 

Edicions locals