El Vallès en cooperació amb Nicaragua

Diversos municipis vallesans, la majoria agermanats amb poblacions del nord de Chinandega (Nicaragua), estudiaran la possibilitat de tirar endavant un nou projecte de cooperació: la construcció d'una residència d'estudiants a Somotillo.

Societat

La proposta ha sorgit després de la visita que durant la setmana passada va fer una delegació vallesana a aquesta zona nicaragüenca, on es troben municipis com Cinco Pinos, agermanat amb Mollet; San Pedro del Norte, amb Martorelles; San Francisco del Norte, amb Parets, i Somotillo, amb Sant Fost. En aquesta visita, el grup ha pogut supervisar un dels principals projectes que s’estan duent a terme a la zona: la implantació del Projecte SISCAT, un sistema cadastral que ha de permetre establir un cens per, posteriorment, facilitar la recaptació d’impostos. Segons l’alcalde de Martorelles i membre de la delegació, Miquel Àngel Sòria, ja s’han efectuat els censos corresponents a les diferents poblacions de la zona. El proper pas serà "crear una oficina a Somotillo perquè assessori els municipis sobre la gestió tributària", apunta.

EL 'CIBER' MARTORELLES

Els alcaldes han pogut supervisar els projectes concrets que s’han finançat a les poblacions agermanades. És el cas de Miquel Àngel Sòria, que, a San Pedro del Norte, va visitar els onze habitatges que s’han construït amb el finançament de l’Ajuntament. "Es destina el 0,7% del pressupost a cooperació i encara que puguin semblar uns diners mínims, quan es traslladen a Nicaragua es multipliquen i t’adones que pots fer moltes coses", diu. En els tres anys d’agermanament, Martorelles ha cooperat, entre altres, en la construcció d’habitatges dignes, l’arranjament de carrers i carreteres i en la construcció de l’edifici de l’Acaldia. A més enguany s’ha aportat material informàtic que ha servit per obrir un ciber, que porta el nom de Martorelles.

Edicions locals