La patronal s'afegeix al pacte per promoure l'economia al Baix Vallès

L'agrupació d'industrials formarà part del consell econòmic i social format per ajuntament i sindicats

Economia

La patronal s'afegeix al pacte per promoure l'economia al Baix Vallès
La patronal s'afegeix al pacte per promoure l'economia al Baix Vallès

Laura Ortiz

L'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès (AIBV) s'ha incorporat al conveni de col·laboració per a la creació d’un Consell Econòmic i Social a la ciutat, que l’Ajuntament de Mollet, CCOO i la UGT signaven el passat mes de desembre. El consell, que en les properes setmanes celebrarà la primera trobada per prioritzar actuacions i línies de treball, vol ser una eina per promoure l'economia al territori.

"El consell és una eina de concertació necessària en què administració, sindicats i patronal actuen en situació d'igualtat. No hi ha cap eina que funcioni millor per promoure l'economia", assegura el secretari de la Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona, Gonzalo Plata. Per la seva part, el secretari comarcal de la UGT al Vallès Oriental, Vicenç Albiol, valora la posada en marxa del consell que "esperem sigui una eina amb continuïtat i eficiència".

Per mitjà de la cooperació i la col·laboració dels diferents agents, el consell vol abordar els  reptes econòmics, socials i medi ambientals, i adaptar-se amb èxit al procés de transformació industrial que es viu en l'actualitat. "Les necessitats de les empreses canvien molt de pressa i eines com aquesta poden ser útils", explica el president de l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès (AIBV), Joan Moretó, qui destaca l'àmbit de la formació dels treballadors com un espai a treballar des del consell.

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, apunta que el consell ha de servir per "posar el nostre granet de sorra per afrontar els reptes del canvi de paradigma econòmic que estem vivint", diu. En aquest sentit, Moretó, opina que "hem viscut els darrers anys una petita època de bonança però sembla que s'apropa un núvol i potser les polítiques microeconòmiques seran més importants quan la conjuntura global sigui menys favorable".

Consell ampli i obert

El consell vol treballar des d'àmbits molt diversos com l'ocupació, la formació, les infraestructures i la mobilitat, entre d'altres. "Són àmbits a la perifèria de l'activitat nuclear de l'empresa però treballar per un entorn favorable fa més fàcil que les empreses arrelin al territori", diu el president dels industrials baixvallesans.

Així doncs, el consell també s'erigeix com un òrgan de pressió per reclamar a altres administracions millores en àmbits com les infraestructures o la mobilitat. A més, l'ens no es tanca territorialment perquè "les parts poden proposar la incorporació d'altres agents i administracions que vagin més enllà de Mollet", apunta l'alcalde Monràs en referència , per exemple, a altres ajuntaments del Baix Vallès.

(Podeu consultar l'acrod signat al document adjunt)

Edicions locals