Mollet en Comú presenta el programa electoral amb el qual volen 'transformar la ciutat'

Alguns dels eixos més destacats del programa són el medi ambient, l'educació, la sanitat i l'habitatge públic

Política

Mollet en Comú presenta el programa electoral amb el qual volen 'transformar la ciutat'
Mollet en Comú presenta el programa electoral amb el qual volen 'transformar la ciutat' | S.C.

Mollet en Comú va presentar diumenge al migdia la seva candidatura al Jardinet, formada per 35 persones a la llista, i les línies principals del seu programa electoral, ja disponible al web de la formació política. La candidata, Marina Escribano, va assegurar que "estem convençuts que la gent de Mollet té ganes d'un canvi i de transformar la ciutat; ara falta que amb el seu vot ho facin possible".

De fet, va criticar les actuacions del govern pensades per a les setmanes i els mesos previs als comicis municipals. "M'encanta que s'acostin les eleccions, perquè el poble està com mai: es comencen a arreglar voreres, es liciten tantes obres que els de contractació aniran desbordats, els parcs semblen els jardins de Versailles, i quant al cinema, que fa un mes que no parlen de la seva programació, de cop posen la programació dels propers dos mesos amb peliculons", va dir l'alcaldable.

I va afegir Escribano: "M'encanta, però llàstima que això només sigui un miratge i que només duri aquest període. Això és com quan arriben els Reis Mags d'Orient: les meves filles, sobretot la gran, es comencen a portar bé els últims 10 dies, a veure si compensem la guerra que han donat tot l'any. Però no es poden compensar els desgavells ni la mala gestió de l'Ajuntament".

La número 1 de Mollet en Comú també va assegurar que "som transparents, som honestos i honestes, i tenim moltes ganes de governar per a tothom. Portem massa anys d'una manera de fer política que no és la que ens representa, que no és la que necessita la gent; necessitem que aquesta ciutat tingui un impuls, necessitem energies renovades i creiem que ho podem fer amb aquest programa i amb aquest equip de gent tan potent". I va destacar que "volem dignificar els barris, que és el lloc on es fa vida i on la gent se sent identificada", i que, per tant, es comprometen a treballar amb les associacions de veïns.

Per últim, sobre el seu equip, els va definir com "gent molt bona, diversa i plural que representa com és Mollet". I també va dir que la majoria de les persones que integren la llista són independents, i que "és un luxe tenir a totes i cadascuna de les persones que estan en aquest equip".

Els eixos principals del programa

El programa de Mollet en Comú està format per 9 eixos: democràcia oberta, cap a una nova forma de governar, amb ètica política, transparència i participació; economia al servei de la ciutadania; Mollet, una ciutat sostenible, ecològica, amb habitatge social i neta; fer de Mollet una ciutat més humana, amable i segura, garantir drets de ciutadania; la cultura i l’esport com a bé comú, de cohesió, solidaritat i integració social; feminisme; Mollet i la defensa de polítiques supramunicipals per beneficiar a la ciutadania molletana; polítiques transversals en joventut i gent gran; i barris en comú.

Pel que fa a medi ambient, la número 7, Roser Aguilar, va explicar que el partit vol una "reducció dràstica de les emissions de gasos d'efectes hivernacle i acabar amb el model de consum basat en comprar, utilitzar i llençar; apostem per una economia circular".

Virgínia Feria, número 11 a la llista, va exposar que Mollet en Comú vol treballar "per una educació que vagi des de la primera infància fins a l'edat d'envelliment actiu".

Bienvenido de Miguel (18), va parlar sobre la sanitat i sobre la necessitat "d'aconseguir un compromís per a la construcció d'un Centre d'Urgència d'Atenció Primària (CUAP), que descongestionaria bastant les urgències de l'hospital. És un model intermedi entre l'assistència a l'hospital i a la primària".

I per últim, el número 2, Francisco Sancho, va explicar algunes de les propostes en habitatge públic, com són "crear un pla local pel dret a l'habitatge, potenciar l'oficina municipal d'habitatge i disposar d'un parc d'habitatge públic assequible".

Edicions locals