La generació d'ocupació al Baix Vallès s'alenteix

La reducció respecte al mes d'abril de 2018 és de 248 aturats, gairebé quatre cops menys que en l'any anterior

Economia

La generació d'ocupació al Baix Vallès s'alenteix
La generació d'ocupació al Baix Vallès s'alenteix

La reducció de l'atur ha patit un alentiment en el darrer any. Si en exercicis anteriors l'increment de contractes laborals era molt més significatiu, les dades d'atur interanual d'aquest mes d'abril indiquen que la generació d'ocupació s'ha alentit.

A tall d'exemple, si a l'abril de 2018, la reducció respecte el mateix mes de l'any anterior al Baix Vallès va ser de 918 persones (-11,07%), enguany aquesta reducció interanual és de només 248 persones (-3,36%). De fet, a tota la comarca del Vallès Oriental, la reducció en aquest mes d'abril és menys de la meitat de la disminució registrada l'abril de l'any passat.

Pel que fa a les dades d'abril, la desocupació ha patit una lleugera disminució al Baix Vallès i ha passat dels 7.292 aturats als 7.126 (-166). Per municipis, Mollet ha estat la població on més ha disminuït l'atur de tot el Vallès Oriental, amb 103 desocupats menys que al mes de març (-3,10%). També ha baixat l'atur a la Llagosta (-5), Montmeló (-10), Montornès (-20), Parets (-25), Sant Fost (-3) i Santa Maria de Martorelles (-7). L'única població on han incrementat les persones inscrites a l'Oficina de Treball de la Generalitat ha estat Martorelles, que suma 7 aturats.  

Per a la UGT, aquestes dades "ratifiquen que el mercat laboral del Vallès Oriental continua el camí de la precarització conseqüència de les reformes laborals i les disminucions de l'atur provenen de l'estacionalitat de l'economia i no prepercuteixen en totes les capes de la població".

Edicions locals