El PSC de Mollet presenta el programa electoral amb propostes 'reals i realistes'

Els socialistes presenten les propostes per a la ciutat de cara al 26-M

Política

El PSC de Mollet presenta el programa electoral amb propostes "reals i realistes"
El PSC de Mollet presenta el programa electoral amb propostes "reals i realistes"

"El programa que presentem és real i realista, perquè no hi ha cap proposta aparador i perquè moltes d'elles ja porten un treball fet al darrera que les fa realitzables". Així resumia Mireia Dionisio, primera secretària del PSC de Mollet, el programa socialista de cara al 26-M, que es presentava dimarts a La Marineta.

La candidatura ha treballat més de 600 propostes presentades pel partit, per gent independent i per gent anònima que s'ha posat en contacte amb el PSC a través de les xarxes. Finalment, el document s'ha organitzat en deu àmbits. Pel que fa a la transformació urbana, algunes de les propostes per al proper mandat són la promoció d'uns 700 habitatges de protecció oficial, la reforma integral del pavelló de Riera Seca i, com a punt més cridaner, la construcció d'una piscina municipal, un pavelló i una pista de gel al Calderí. En aquest sentit, l'alcalde i candidat, Josep Monràs, avançava que ja s'estaven tenint converses perquè Mollet pogués tornar a ser subseu olímpica en el cas que Barcelona fos designada com a seu d'uns jocs olímpics d'hivern.

En l'àmbit econòmic, el programa recull la creació del parc empresarial de Can Prat, l'impuls de l'economia circular i un pla de dinamització comercial i de locals buits.

Pel que fa a la via pública, el PSC vol, entre altres, millorar la neteja viària; crear els anomenats Espais Parklets, espais de trobada a eixos comercials; i millorar l'enllumenat i fer un pla de voreres.

En sostenibilitat, els socialistes preveuen renovar els contenidors i la flota de vehicles municipals perquè funcionin 100% amb energia neta i habilitar un punt de càrrega de cotxes elèctrics a cadascun dels barris de la ciutat.

Pel que fa a les noves tecnologies, el programa inclou la proposta de fer de Mollet una smart city –amb solucions tecnològiques que millorin la gestió de serveis– i el desplegament d'una xarxa Wi-FI gratuÍta i més potent que l'actual als principals espais de la ciutat.

En seguretat i civisme, el PSC aposta per l'ampliació de plantilla de policia i agents cívics i per la instal·lació de càmeres de vigilància a l'espai públic. Sobre la tinença d'animals, es volen crear nous espais d'esbarjo per a gossos, però amb zones separades segons la mida dels animals. En mobilitat, es vol elaborar el Pla Director de la Bicicleta i crear aparcaments segurs per a bicis a punts estratègics de la ciutat.

Pel que fa a la justícia social, dues de les propostes més significatives són la creació d'una regidoria de la infància i el desenvolupament d'un pla d'acompanyament de gent gran i persones que estan soles, per mitjà d'una xarxa de voluntaris.

Per acabar, en l'àmbit de Mollet com ciutat viva, es proposa convertir l'edifici de Jaume I, on hi havia l'antiga comissaria de la Policia Municipal, en un espai per a entitats.

Monràs tancava la presentació assegurant que al PSC "ens avala la feina feta i acomplir la paraula donada", i avançava que, en qüestió de pactes postelectorals "arribarem a acords amb aquells que vulguin sumar per Mollet i no els que vulguin dividir la ciutat".

Edicions locals