Compromís molletà per remunicipalitzar el servei d'aigua

Entitats i alguns partits signen el Pacte Social i Institucional de l'Aigua a Mollet del Vallès

Societat

Compromís molletà per remunicipalitzar el servei d'aigua
Compromís molletà per remunicipalitzar el servei d'aigua

La Marineta acollia dimarts la signatura del Pacte Social i Institucional de l'Aigua a Mollet del Vallès, un document que s'ha signat a diversos municipis catalans i que  pretén ser un compromís per a la remunicipalització del servei municipal d'aigua.

El manifest fa quatre peticions: que es consideri l'aigua un dret humà universal, inalienable i inviolable de tota persona i que ha de ser garantit en la seva totalitat; treballar per la implementació d’un model de gestió pública de l’aigua que sigui exemple de gestió democràtica i transparent; aplicar una política d’aigua que preservi els ecosistemes aquàtics de les conques que abasteixen i donen vida al territori; i crear un espai de concertació social sobre l’aigua, des d’on la ciutadania juguin un paper actiu per a col·laborar en la implementació d’una nova cultura de l’aigua.

El pacte va ser signat per la Taula de l'Aigua de Mollet, Aigua és Vida, l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública i Democràtica, la Intersindical, CCOO, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès i la PAH. Pel que fa a partits polítics van signar la CUP, ERC, MES, Mollet en Comú i Podem Mollet. El PSC ja va anunciar que "tot i compartir l’esperit del text", no assistirien a la signatura del pacte perquè titllaven l'acte d'"electoralista". En aquest sentit, Quim Pérez, de la Taula de l'Aigua considerava que "si fos electoralista hauríem convidat uns partits determinats i no a tots com hem fet". En aquest sentit, Pérez concloïa: "No es pot estar només en esperit perquè volem un compromís polític de remunicipalitzar l'aigua a Mollet, precisament per això fem aquesta signatura".

Edicions locals