La plantilla de neteja viària i recollida d'escombraries de Mollet, en vaga indefinida

La mobilització que ha començat aquest dimecres al vespre s'emmarca en la negociació del conveni col·lectiu

Societat

La plantilla de neteja viària i recollida d'escombraries de Mollet, en vaga indefinida
La plantilla de neteja viària i recollida d'escombraries de Mollet, en vaga indefinida

La plantilla del servei de neteja viària i recollida d'escombraries de Mollet, gestionat per l'empresa Urbaser, ha iniciat aquest dimecres una vaga indefinida. La mobilització s'emmarca en les negociacions del conveni col·lectiu.

Urbaser, empresa adjudicatària actual del servei de neteja viària i recollida d’escombraries a Mollet, comunicava ahir a l’Ajuntament que el comitè de treballadors i treballadores del servei ha iniciat una vaga indefinida lligada a la negociació del conveni col·lectiu, que va expirar el 2015.

Des d'aleshores les negociacions s'han anat succeïnt i el 2017 i després de l'anunci d'una convocatòria de vaga, empresa i treballadors arribaven a un preacord. Amb tot les converses per signar el document definitiu han continuat sense arribar a un acord final. L'Ajuntament informa que en aquesta negociació "l'empresa ha recollit totes les peticions dels representants dels treballadors i treballadores pel que fa la millora de les actuals condicions laborals", una afirmació que neguen des del comitè d'empresa: "No han acceptat les sol·licituds que han fet els treballadors", afirma Ramon Álvarez, assessor del comitè de treballadors.

A aquest fet s'afegeix la circumstància que l'empresa ha obert un expedient disciplinari a l'actual president del comitè "per una agressió que es va produir fa uns dies entre dos treballadors de l’empresa", explica l'Ajuntament. Urbaser indica que els treballadors es neguen a signar el conveni degut a aquest expedient disciplinari, un extrem que també desmenteixen des del comitè. "En la reunió de dimarts, l'empresa va entrar anunciant que de manera unilateral considerava que s'havien trencat les negociacions i que notificarien la sanció al president", assegura Álvarez, qui opina que la negociació del conveni i la sanció són temes diferents tot i que "casualment la sanció s'imposa al president del comitè". Sobre l'expedient disciplinari, Álvarez no ha volgut donar detalls en tractar-se d'un "tema particular" i avança que "seguirà la seva via jurídica perquè sigui un jutge qui ho determini".

En un comunicat, l’Ajuntament ha reiterat el seu "compromís d’incorporar al nou contracte els acords que es recullin en el nou conveni laboral, tal com s’ha fet saber en diverses ocasions als treballadors/res i l’empresa". Tot i així, recorda que, per tal que les millores siguin efectives, cal que es signi el conveni el més aviat possible per poder incorporar-les en el nou contracte de neteja que estan preparant els serveis tècnics.

En aquest sentit, l’Ajuntament demana a l’empresa i als treballadors i treballadores que, "pel bé del servei públic, arribin a un acord en aquelles qüestions que bloquegen la negociació i que no tenen res a veure amb les millores de les condicions laborals".

Mentre la vaga no sigui desconvocada, l’Ajuntament ha establert uns serveis mínims per tal de garantir la higiene i la salubritat a la via pública.

Edicions locals