Els treballadors de la neteja viària de Mollet desconvoquen la vaga

Després de cinc dies d'aturada, empresa i treballadors han arribat a un preacord

Economia

Diumenge a la tarda i després de reunions a tres banda entre els treballadors, l'empresa Urbaser i l'Ajuntament, el comitè ha desconvocat la vaga del servei de neteja i recollida de residus a Mollet. Diumenge a la nit es feia un servei de neteja especial per garantir la tornada a la normalitat.

Segons un comunicat del comitè de vaga, de les reunions ha sorgit un preacord sobre l'aplicació del preacord de 2018, així com les millores que han anat sorgint des d'aquell. Les parts, a més, han acordat que la disputa per les dues sancions tramitades durant la negociació col·lectiva "es dirimeixin per la via judicial social".

Durant la nit d'aquest diumenge, els treballadors han realitzat una neteja especial per garantir la recuperació de la normalitat del servei i, per la seva part, l'empresa només descomptarà dels salaris dels treballadors un dia de vaga dels cinc realitzats.

El compromís és que les parts signin l'acord definitiu davant l'autoritat laboral en els propers dies, "molt probablement el dimecres 15 de maig", apunta el comitè.

Edicions locals