JuntsxMollet aposta per un auditori al Tabaran i per fer equipaments a l'antiga Fredenhagen

La candidatura encapçalada per Joan Daví presenta un 43% de membres independents

Política

JuntsxMollet aposta per un auditori al Tabaran i per fer equipaments a l'antiga Fredenhagen
JuntsxMollet aposta per un auditori al Tabaran i per fer equipaments a l'antiga Fredenhagen

Laura Ortiz

La llista de Junts per Mollet és una candidatura "d'unitat, plena d'independents i amb gent molt jove". Així ho explicava el cap de llista, Joan Daví, divendres en l'acte de presentació que es fa fer al Museu Abelló.

Segons Daví, els independents representen el 43% de membres d'una candidatura d'"unitat" perquè "malgrat no tenir tots el mateix pensament polític sí que tenim tots en comú estimar Mollet i estimar Catalunya", deia Daví, qui destacava que la llista de Junts per Mollet està formada per "gent preparada per gestionar bé i demanera fiable l'Ajuntament".

En el seu discurs, el candidat ressaltava la importància que els ajuntaments tinguin una majoria de representants favorables a la independència de Catalunya i "més veient com s'està portant l'Estat espanyol que té presos polítics i exiliats".

Pel que fa al programa, Daví destacava algunes de les propostes, entre les quals, la construcció d'un auditori a la part que queda del Tabaran. "La gent ens demana que el Tabaran torni a ser el que havia estat", deia Daví, qui aposta per un auditori polivalent on s'hi pugui fer dansa, teatre i cinema. "És un edifici emblemàtic i s'ha de salvar el que queda i si cal ampliar-lo tant per la part de la pista Trèvol com per la part que s'ha tirat a terra, perquè el Tabaran no ha de ser un lloc d'especulació", opinava.

Una altra de les propostes és estudiar el sistema actual de radarsi de càmeres de semàfors que funciona a la ciutat. "S'ha de fer un informe ben fet perquè funcionin realment per aminorar la velocitat i no com a mesura recaptatòria per acaba d'omplir la caixa de l'Ajuntament per aquella gestió que no s'està fent prou bé".

Auditoria a l'Ajuntament

En aquest sentit, i sobre la situació econòmico-financera del consistori –un dels cavalls de batalla del grup municipal del PDeCAT durant aquest últim tram del mandat a Mollet– Junts per Mollet assegura que si entra al govern local demanarà una auditoria dels comptes municipals. "No ens enrefiem dels números de l'Ajutament. És molt curiós que un consistori amb 60 milions de pressupost tingui un romanent de 30.000 euros. S'hauria de tenir un romanent d'uns tres milions per eixugar deute i pagar coses corrents. Hi ha entitats que tenen subvencions de fa un any i mig o dos anys i encara no les han cobrat", denunciava Daví.

Sobre el desenvolupament de la zona de Can Prat, la candidatura vol que l'antiga fàbrica Fredenhagen passi a mans de l'Ajuntament per destinar-la a equipaments. "És un exemple que tenim d'arquitectura industrial dels anys 60 que no s'hauria de perdre", deia Daví, qui proposava que en aquests 8.000 metres quadrats "s'hi poden fer equipaments de tot tipus, fins i tot una piscina olímpica".

Pel que fa a les polítiques socials, Daví defensava fer polítiques per a les persones sense convertir-se en "un referent del subsidi" i apostava per generar ocupació facilitant i agilitzant els tràmits perquè s'hi puguin instal·lar comerços i indústries a la ciutat.

A l'acte, va assistir la diputada al Parlament Aurora Madaula, qui, sobre la candidatura de Junts per Mollet, assegurava que "reflexa totalment la idea de Junts per Catalunya: gent demòcrata que vol la independència i amb ganes de treballar", deia. En l'acte també va ser present la figura de Jordi Turull, amb un vídeo de la presentació de la candidatura de CiU de fa quatre anys i un fort aplaudiment per part dels assistents.

Edicions locals