Monràs: 'Implantarem un punt de càrrega per a vehicles elèctrics en tots els barris de Mollet'

Una altra de les propostes més destacades pel que fa a medi ambient és el canvi de contenidors

Política

Monràs: "Implantarem un punt de càrrega per a vehicles elèctrics en tots els barris de Mollet"
Monràs: "Implantarem un punt de càrrega per a vehicles elèctrics en tots els barris de Mollet" | S.C.

Sergio Carrillo

El PSC de Mollet ha presentat aquest dilluns a la plaça Pau Casals algunes de les propostes relacionades amb el medi ambient del seu programa electoral. I una de les més destacades és "implantar un punt de càrrega per a vehicles elèctrics en tots els barris de Mollet". D'aquesta manera es pretén "fer-ho fàcil perquè els ciutadans facin aquest canvi a vehicles elèctrics o híbrids".

Monràs també ha destacat altres mesures de mobilitat, com "ampliar les zones 30 (velocitat màxima de 30 km/h) i zones de vianants de la ciutat, ja que contribueixen a tenir un ambient més sostenible i amb menys contaminació, i molt més amable per als ciutadans". Ha assegurat que volen "canviar tota la flota de vehicles municipals, perquè siguin sostenibles i amb energies renovables". Així mateix, "ampliar les bonificacions fiscals per sensibilitzar, educar i facilitar la implantació d'aquestes energies renovables" és un altre punt del programa socialista. En aquest sentit, Monràs ha recordat que "vam ser un dels primers municipis que va implantar l'impost 0 per als vehicles elèctrics".

Pel que fa al canvi de contenidors, és un fet que "es produirà sí o sí aquest estiu, o just després". Els nous seran uns contenidors "amb més capacitat i amb els quals serà més fàcil i àgil la recollida". També seguiran la línia ja arrencada d'incorporar "controls intel·ligents de recollida", que comporten un servei "més sostenible".

D'altra banda, l'alcalde i candidat del PSC ha dit que volen "ampliar els camins saludables i els circuits bici". Tanmateix, s'ha aturat per recalcar que no podran fer arribar els carrils per a bicicletes a tots els punts de Mollet. "Per a aquelles propostes que diguin que implantaran carrils bici a tota la ciutat: no és possible físicament", ha afirmat.

I per últim, Monràs s'ha referit a la proposta de vianalitzar de manera sostenible la llera del riu Besòs: "Continuem reivindicant-ho com un espai de la pròpia ciutat". I ha lamentat que el projecte "ha quedat paralitzat més per la Generalitat que no pas pel conjunt de municipis de l'entorn de la llera del riu; la Generalitat no ens ha fet massa costat".

La creació d'una agència municipal de sostenibilitat i energia, "on no solament vetllarem per allò que ha de fer l'Ajuntament, sinó que facilitarem tramitacions i ajudarem amb la sensibilització i l'educació al conjunt de ciutadans i ciutadanes de Mollet". Aquest nou servei seria el paraigua de totes les actuacions mediambientals i de sostenibilitat de la ciutat.

Tot plegat té l'objectiu de mantenir una ciutat "verda, sostenible, eficaç i eficient a l'hora de gestionar els recursos de la pròpia ciutat i dels seus ciutadans".

Reclama joc net a la campanya

Projectes a banda, Josep Monràs ha reclamat a tots els partits "que facin un correcte ús dels espais electorals, que no embrutin la ciutat més del necessari, que no pengin cartells on no està autoritzat i que no pengin pancartes en el conjunt de façanes de la ciutat". I ha conclòs: "Crec que els partits polítics han de predicar amb l'exemple. Nosaltres ho farem, i reclamo que la resta de partits també ho facin".

Edicions locals