Mollet en Comú proposa recuperar la llera del Besòs per a ús lúdic i esportiu

La formació presenta les seves propostes en l'ambit del medi ambient

Política

Mollet en Comú proposa recuperar la llera del Besòs per a ús lúdic i esportiu
Mollet en Comú proposa recuperar la llera del Besòs per a ús lúdic i esportiu

La recuperació de la llera del riu Besòs és una de les propostes estrella del programa en l'àmbit de medi ambient de Mollet en Comú, que també proposa la creació de la Casa de la Natura, un centre d'educació ambiental i d'assessorament energètic ubicat a la masia de Can Flequer.

Mollet en Comú considera que el riu és un "espai oblidat" per la ciutat, que viu "totalment d'esquenes al Besòs". Per això, aquesta recuperació de la llera al seu pas per Mollet, segons la formació, s'ha de fer en col·laboració amb pobles del voltant, per fer una feina de millora dels accessos, d’adequar la llera, fer neteja i poder aconseguir un lloc apte per un ús esportiu i de lleure, sempre respectuós amb l’entorn. D’altra banda, seria una oportunitat per l’educació ambiental.

En aquest sentit, la candidatura proposa la creació de la Casa de la Natura, que s’ubicaria a la masia de Can Flequer, actualment en desús. "Un espai on aglutinar un servei tècnic i d’assessorament en qüestions d’energia, de pobresa energètica, d’instal·lació de plaques solars, etc. i un servei educatiu i de lleure per a totes les edats, a partir d’activitats adaptades a la realitat de Mollet, per aconseguir una major conscienciació amb el respecte al medi ambient", expliquen.

Pel que fa a l'àmbit energètic, Mollet en Comú creu que l’Ajuntament i els equipaments municipals "han de ser exemple d’ús responsable de l’energia, d’estalvi i d’ús de fonts no contaminants". Per això, proposen impulsar l'estalvi energètic, fonts renovables, i també la cessió de sostres d’equipaments municipals per a la generació d’energies netes. A més, s’impulsaran Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), com a eina de planificació en aquest àmbit.

En la gestió de residus, Mollet en Comú proposa revisar el sistema actual i decidir "col·lectivament amb la ciutadania quin és el millor sistema més sostenible, més pràctic i que ens pugui aportar un benefici ambiental i econòmic", apunten. "Volem millorar la qualitat del que es recull i reduir-ne la quantitat", apunten. D’altra banda, es proposa el segon ús dels objectes que són deixats a la deixalleria, per tal de re aprofitar-los, si encara serveixen.

En mobilitat, es proposa acabar d’implementar el Pla de Mobilitat de Mollet, per fer-lo més accessible. "Cal connectar barris en eixos que puguin ser aptes per anar amb bicicleta o a peu, i també amb transport públic", diuen. A més, volen estudiar la viabilitat i fer possible una segona línia de bus urbà;  fer una prova de bus a demanda al barri de Lourdes; i crear una xarxa de carril bici completa i connectada.

En l'àmbit de la protecció dels animals, Mollet en Comú vol impulsar més espais de la ciutat per ser utilitzats per animals de companyia; aportar més recursos i formació a la policia local per tractar amb situacions relatives a animals; més coordinació amb entitats i associacions animalistes, i crear un espai de refugi, on poder estar els animals en bones condicions, previ a anar a la protectora, si és el cas.

Pel que fa a la gestió de l'aigua, la coalició aposta per la municipalització del servei i, en l'àmbit de Gallecs, Mollet en Comú dóna suport a les reivindicacions de la Plataforma en Defensa de Gallecs, i en concret es reclama que el Pla Especial sigui una realitat, que ha d’establir elements com que Gallecs sigui refugi de fauna, s’hi prohibeixi la falconeria, es respectin els camins en límit amb camps de conreu, i "es cerquin totes les mesures per preservar i conservar l’espai natural de Gallecs".

Edicions locals