Mollet en Comú proposa una regidoria específica de polítiques de gent gran

La candidatura vol treballar un pla per lluitar contra la solitud i aposta per habitatges compartits amb serveis comunitaris

Política

Mollet en Comú proposa una regidoria específica de polítiques de gent gran
Mollet en Comú proposa una regidoria específica de polítiques de gent gran

Actualment, uns 8.500 veïns de Mollet tenen més de 65 anys, un nombre que anirà augmentant i que, segons Marina Escribano, candidata de Mollet en Comú, "cada cop tindrà més pes a la societat".

Per aquest motiu, la candidatura considera necessària la creació d'una regidoria específica dedicada a les polítiques de gent gran perquè "la ciutat s'haurà d'anar adaptant a les necessitats d'aquest col·lectiu i haurà de vetllar per la seva qualitat de vida", ha apuntat la candidata aquest dimarts en la presentació dels eixos programàtics sobre gent gran.

En aquest sentit, Mollet en Comú, ha treballat tres àmbits, el primer dels quals l'anomenen "dret a la ciutat al llarg de la vida", que engloba aquelles accions relacionades amb el dret a un habitatge digne i a mesures per lluitar contra la solitud de la gent gran. "Cal crear un projecte comunitari de detecció i actuació contra situacions de soledat" amb mesures concretes com els àpats en companyia o a domicili que "garanteixen la salut nutricional i benestar social per la interelació amb altres persones", diu Escribano.

A més, el programa també aposta per la millora dels serveis domiciliaris i per la cessió per part de l'Ajuntament d'un espai perquè la Generalitat construeixi una residència pública a la ciutat. Però Mollet en Comú va més enllà i proposa la creació d'habitatges compartits amb serveis comunitaris, una alternativa a les residències o a viure sol.

Els comuns també aposten per l'envelliment actiu i, en aquest àmbit, volen continuar amb un programa de foment de salut i activitat, a més d'enfortir la participació de la gent gran en polítiques culturals. Pel que fa a la participació, Escribano opina que "s'ha de reactivar el consell de la gent gran perquè hi hagi una relació més directa amb l'Ajuntament" i que cal potenciar un programa contra la discriminació per raons d'edat.

Per últim, Mollet en Comú proposa treballar per una "ciutat amable" amb la gent gran i, en aquest sentit, vol desenvolupar espais de convivència intergeneracional a l'espai públic, que, a més, "ha de ser més accessible, còmode i transitable". En aquest sentit, i pel que fa a la mobilitat, el programa vol potenciar el transport públic i el comerç de proximitat per facilitar-hi l'accés a les persones grans.

Edicions locals