Guerra oberta entre Podem i els comuns durant la campanya

La Junta Electoral limita els espais de propaganda de Podem després d'una denúncia d'En Comú Guanyem

Política

Guerra oberta entre Podem i els comuns durant la campanya
Guerra oberta entre Podem i els comuns durant la campanya | FOTO: Podemos Mollet

Mollet del Vallès

L'escissió de Canviem Mollet i la creació d'un grup municipal propi a l'Ajuntament per part de Podem continua aixecant polsaguera. La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha determinat que s'han de limitar els espais de propaganda electoral de què Podem disposa als punts que distribueix l'Ajutament a la via pública. Per la seva part, denuncia un "possible frau electoral" el 2015 per part d'ICV-EUiA.

La JEP considera que Podem no formava part de la coalició Canviem Mollet que es va presentar el 2015 i que, per tant, Podem "haurà d'estar en l'últim lloc de preferència" pel que fa a aquests espais.

La resolució arriba després dels recursos presentats per En Comú Guanyem, l'Ajuntament i Podem a la decisió de la Junta Electoral de Zona de Granollers, que considerava que la distribució d'espais s'havia de fer de manera proporcional pel nombre de càrrecs electes que havia obtingut el partit dins Canviem, també pel que fa al minutatge en la cobertura informativa electoral a la televisió pública Vallès Visió. En Comú Guanyem considerava que aquest repartiment el perjudicava ja que els restava minuts i, fins i tot, qüestionava si Xavier Buzón podia participar al debat electoral de Vallès Visió –en què només participen els partits amb representació al consistori.

La JEP ha estimat el recurs d'En Comú Guanyem perquè no se li atribuïa un percentatge superior al 20% en la cobertura informativa, i ha admès parcialment els recursos de Podem i l'Ajuntament. En el cas del recurs de la formació lila, la junta considera que tot i que Podem "no va concórrer a les eleccions de 2015" i per tant no pot ser considerat "grup significatiu" el fet que "els tres primers de la llista del partit per Mollet eren regidors" fa que Vallès Visió hagi de proporcionar "una cobertura informativa més important que la prevista per a altres partits sense representació" sense superar, però, els partits que van obtenir-ne.

Podem Mollet ha emès un comunicat en què denuncia estar sent "víctima d'un comportament completament antidemocràtic per part de Mollet en Comú amb les seves reiterades denúncies amb la pretensió d'eliminar a Podem Mollet dels mitjans de comunicació públics utilitzant recursos i estratagemes legals de dubtosa ètica i amb mala fe".

Així doncs, Podem ha interposat un recurs davant la Junta Electoral Provincial perquè traslladi a la Junta Electoral Central i a la Fiscalia "si així ho considera oportú" el cas davant la possibilitat que el 2015 hagués pogut existir "un delicte de frau electoral per part d'aquells que van signar un acord i ni van tramitar la seva obligada inscripció ni ho reconeixen ara", en referència a ICV-EUIA.

Edicions locals