Sergi Mingote conquereix el cim del Lhotse

El proper repte serà intentar coronar l'Everest

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Instantània de l'arribada al cim del Lhotse
Instantània de l'arribada al cim del Lhotse | Sergi Mingote

Nil Artiaga

L’alpinista de Parets del Vallès Sergi Mingote ha coronat la quarta muntanya més alta del món, el Lhotse, que té una alçada de 8.516 metres. Ho ha aconseguit aquest dijous a dos quarts de nou (hora local), després d’un ascens que va durar unes 8 hores i sense l’ajuda d’oxigen artificial.

Mingote i els seus companys d’expedició van sortir diumenge del Camp Base de l’Everest (a 5.340 metres). Després d’haver-hi estat uns dies per aconseguir una bona aclimatació, van decidir encarar el cim del Lhotse primer, tot i que la idea inicial era intentar primer l’Everest.

Després de conquerir la quarta muntanya més alta de l’Himàlaia, Sergi Mingote ha descendit fins al camp 4. Ara, l’objectiu de l’expedició serà baixar fins al camp 3, que és el més alt que comparteixen Lhotse i Everest. Posteriorment, serà el torn de l’intent del cim al sostre del món (8.848 metres).

Aquesta expedició s'inclou dins el repte solidari 3x2x8000, que consta de tres ascensions: Lhotse i Everest (encadenats) i, posteriorment, Kanchenjunga; que se sumarien a les tres ja aconseguides (K2, Manaslu i Broad Peak), sense l’ajuda d’oxigen artificial, el que suposaria un rècord Guinness.

Edicions locals