El jutjat atura el desnonament d'una família de Mollet

L'Ajuntament assenyala que ha sol·licitat al jutjat que aturi el desnonament i la PAH diu que el requeriment arriba per la pressió de la plataforma

Societat

PAH Mollet
PAH Mollet

El desnonament que s'havia de produir el pròxim divendres a les 11 h d'una família de Mollet, formada per una parella i la seva filla, que feia 3 anys que ocupaven un pis propietat de Caixabank, finalment no es produirà.

El passat dijous la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va convocar a la premsa davant de l'Ajuntament per fer pública la seva campanya en contra del desnonament de la família. Tot i això, el mateix dia es va anunciar que el jutjat de la ciutat havia parat l'acció administrativa.

Des de la PAH apunten que la nova situació és gràcies a la llei 24/2015 que ha entrat en vigor aquest darrer any.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Mollet afirma en un comunicat que "ha sol·licitat al jutjat que aturi el desnonament d'aquesta família" i afegeix que "l'Agència Catalana de l'Habitatge ha informat que també s'oposarà al desnonament".

La PAH considera que el consistori ha enviat aquest requeriment " el mateix dia que havíem de començar la campanya per la pressió que s'ha exercit".

D'aquesta forma, cadascuna de les parts s'atribueix els mèrits que el desnonament no hagi prosperat. Així mateix, el consistori demana a la PAH de Mollet que "respecti les actuacions del consistori, en especial dels serveis socials, i que els permeti fer la seva feina".

En una nota escrita per la família que es troba en emergència d'habitatge s'explica que "fa tres anys ens vam quedar al carrer sense alternatives i la nostra primera opció va ser buscar habitatge de lloguer però ens va ser impossible perquè no teníem accés a un treball estable". Afegeix que l'administració no els va saber donar cap solució i que ara que ja tenen treball fix "no podem accedir a l'habitatge pels preus del lloguer".

"Viure en un pis ocupat no va ser la nostra elecció sinó l'única opció", conclouen.

Edicions locals