El Grupo Zeta finalment tancarà la planta d'impressió de Parets

Fonts sindicals diuen que l'empresa té 30 dies per executar l'ero, que comportarà la clausura de la rotativa

Economia

Els treballadors es neguen a acceptar l'ERO i els acomiadaments
Els treballadors es neguen a acceptar l'ERO i els acomiadaments | Comitè GPD

No a l'ERO, no als acomiadaments, sí a la negociació. Sota aquest lema, entre d'altres, es manifestaven dimecres a Barcelona els treballadors de Gràfiques de Premsa Diària (Grupo Zeta) afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), i que, en la seva segona tanda de mobilitzacions, han aconseguit que no s'imprimeixi ni El Periódico ni l'Sport durant dos dies consecutius. Amb aquesta decisió d'aplicar l'ERO, si res no ho impedeix, es tancaran les portes de la planta paretana en un màxim d'un mes.

Així ho expliquen fonts sindicals, que detallen que passada la darrera reunió inclosa en el període de consultes de l'ERO d'extinció (que es va produir dijous), "l'empresa té 30 dies per executar-lo". Per tant, en un període màxim d'un mes, Zeta acomiadarà els 54 treballadors afectats i, posteriorment, tancarà definitivament la rotativa de Parets.

Tot plegat coincideix amb l'autorització de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a la compra de tot el Grupo Zeta per part de Prensa Ibérica, segons informa El Periódico.

Postures molt allunyades

Pel que fa a les condicions dels acomiadaments, el comitè d'empresa afirma que empresa i treballadors tenen "postures molt allunyades". Zeta ofereix als 54 damnificats unes indemnitzacions de 23 dies per any treballat fins a un màxim de 16 mesos. Tanmateix, els treballadors demanen un total de 3.655.000 euros per repartir-se'ls entre ells, una exigència que fins a abans de la reunió de dijous a la tarda l'empresa descartava. "Les negociacions estan bloquejades", explicaven des del sindicat.

D'altra banda, els treballadors també asseveren que l'empresa els "oculta informació crucial per a la defensa". Es refereixen concretament als detalls "del procés d'adquisició del Grupo Zeta per part de Prensa Ibérica", una operació "amb molts clarobscurs".

Edicions locals