El PSC exigirà a la Generalitat la creació de més places públiques de residència a Mollet

També proposa crear un carnet jove local si governen la ciutat en el pròxim mandat

Política

El PSC exigirà a la Generalitat la creació de més places públiques de residència a Mollet
El PSC exigirà a la Generalitat la creació de més places públiques de residència a Mollet | S.C.

El PSC Mollet exigirà a la Generalitat la creació de més places públiques de residència a la ciutat. Així ho va explicar l'alcalde i candidat socialista, Josep Monràs, en un acte divendres al restaurant El Moll Petit (El Lledoner), en el qual va destacar les propostes destacades del seu programa electoral emmarcades en l'àmbit Ciutat justa i feminista.

També insten al Govern de Catalunya a construir i posar en funcionament els pisos de promoció pública per a gent gran i un nou centre de dia per a la gent gran al barri de Can Borrell. Monràs, a més, va destacar que al Calderí es podria construir una nova residència i un CAP.

També pel que fa a mesures de gent gran, pretenen portar a terme un pla d’acompanyament per a la gent gran i persones soles que ho necessitin (acompanyament al metge, a comprar, a passejar...). Es tracta d'una "xarxa de voluntariat que acompanyi gent gran amb necessitats especials, coordinat amb l'hospital i el sociosanitari". Tot plegat tindria "un cost assumible per a l'Ajuntament", segons l'alcaldable.

La darrera proposta destacada que s'adreça a la gent gran és "obrir una xarxa municipal on-line, Amistats Mollet, per a la relació i coneixença de persones majors de 65 anys".

Un carnet jove local

La joventut i la infància també van tenir un paper important en l'acte. En aquest cas, la proposta més novedosa va ser la creació d'un carnet jove local –Mollet és jove–, que serviria, d'una banda, "per donar facilitats als joves amb descomptes en serveis i instal·lacions", i d'altra banda per disposar d'un canal per enviar-los informacions i activitats d'interès.

Monràs també va mostrar el seu compromís per donar "ajuts de lloguer social lligats a la renda" i va reivindicar –igual que en l'àmbit de gent gran– la necessitat "que la Generalitat construeixi pisos socials a Can Borrell". La proposta inclouria la possibilitat "que als baixos hi pugui haver un centre per a joves i un per a gent gran".

Quant a infància, l'alcaldable va insistir en el fet que "és un dels sectors de la població on més estralls provoca la situació de pobresa", i per això els socialistes molletans proposen "convertir Mollet en una ciutat reconeguda per UNICEF, com Ciutat amiga de la infància i crear una regidoria de la infància, amb l’objectiu principal de crear un centre de recursos, amb serveis d’atenció als nens i les nenes i les seves famílies en termes d’assessorament, formació i acompanyament en la seva criança i coneixença".

D'altra banda, Monràs va afegir que el PSC és "un partit feminista" i per això continuaran "incorporant la perspectiva de gènere en totes les actuacions municipals", i posaran en marxa "polítiques transversals per donar visibilitat al col·lectiu LGTBI".

"Més forts que fa 4 anys"

Per últim, l'alcalde va cloure explicant les sensacions que tenen respecte dels comicis de diumenge: "Ens sentim més forts que fa quatre anys". I va afegir: "He governat per a la ciutat, i hem sigut els únics que hem estat en tots els actes en aquests quatre anys; altres desapareixen al principi del mandat i apareixen al final".

Quant als possibles pactes que es puguin formar per configurar el govern de la ciutat passades les votacions, Monràs va dir que estan "disposats a arribar a acords amb tots aquells que busquin sumar per Mollet". I va destacar: "Em consta que hi ha un preacord d'ERC amb Mollet en Comú".

Edicions locals