Els socialistes molletans aposten per un servei de lloguer de bicicletes al Baix Vallès

Enllaçaria Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles principalment amb l'estació de França

Política

Els socialistes molletans aposten per un servei de lloguer de bicicletes al Baix Vallès
Els socialistes molletans aposten per un servei de lloguer de bicicletes al Baix Vallès

El PSC de Mollet ha fet aquest dilluns un acte a la plaça de Pau Casals per explicar noves propostes incloses en el seu programa electoral. Una de les més destacades és incorporar "un servei de bicicletes de lloguer al Baix Vallès", com ha explicat l'alcalde i alcaldable, Josep Monràs, i que enllaçaria els municipis de Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles principalment amb l'estació de França (Mollet Sant Fost).

En aquest sentit, Monràs ha dit que ha parlat amb els membres socialistes dels municipis del voltant sobre la mesura, però "també amb els alcaldes, que són d'altres partits polítics, i tots ho veuen igual". Perquè el servei sigui una realitat, caldrà "buscar un circuit perquè la mobilitat sigui sostenible".

Transformació de la ciutat

D'altra banda, l'alcalde ha explicat altres mesures per transformar la ciutat amb l'objectiu d'oferir més oportunitats per als ciutadans i les ciutadanes. Els dos elements centrals d'això serien: "una revisió del planejament de la ciutat" i, per tant, aprovar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) com a eina de planificació i disseny del Mollet del futur; i "el desenvolupament del pla del Calderí". Sobre l'aprovació d'aquest darrer punt ha afegit que "no hi van donar suport els independentistes, em refereixo als Comuns i a ERC, que van absolutament de la mà i volen paralitzar la ciutat pel seu propi benefici polític".

A més, ha detallat que volen aprofitar la zona de l'antic Mercat de Sant Pancraç per fer habitatge i serveis per a la gent gran i els joves, una actuació que hauria de desenvolupar una iniciativa privada; proposen redactar un projecte de disseny de la plaça Joan Abelló per connectar-la amb el futur desenvolupament del Tabaran; treballaran per enjardinar el talús de la via del tren, fins que no se soterri definitivament la línia ferroviària R-3 (Mollet-Santa Rosa); i incorporaran en el nou planejament de la ciutat l’obligatorietat de cessió del 30% per habitatge social a les noves llicències.

Edicions locals