Marina Escribano: 'El primer procés participatiu que farem serà una auditoria'

La candidata de Mollet en Comú aposta per un govern amb "més transparència, més democràcia i més participació"

Política

Marina Escribano: "El primer procés participatiu que farem serà una auditoria"
Marina Escribano: "El primer procés participatiu que farem serà una auditoria"

L'alcaldable de Mollet en Comú, Marina Escribano, ha assegurat aquest dimarts en una roda de premsa al parc de Can Borrell que la seva formació política apostar per un govern amb "més transparència, més democràcia i més participació", i que per aquest motiu "el primer procés participatiu que farem serà una auditoria econòmica, de recursos humans i de serveis de l'Ajuntament, i compartir-la amb la ciutadania".

Pel que fa a la participació, Escribano també ha apuntat que volen fer "processos participatius amplis", però també d'altres més específics per sectors –específicament per al jovent, per exemple– o per àrees. En aquest sentit, l'alcaldable ha apuntat que serien processos en els quals els projectes siguin proposats pels mateixos veïns, i "que no vinguin donats per l'administració, com en el cas del Decideix 100.000".

Altres punts que ha destacat que posaran en marxa si governen en el pròxim mandat són "trobades presencials amb la ciutadania, però també de forma digital amb totes aquelles plataformes que ens donen la possibilitat de decidir mitjançant l'ordinador i el mòbil", entre les quals hi hauria el compromís de "fer audiències públiques amb veïns cada 15 dies". "Així acostem l'Ajuntament a la ciutadania; durant molts anys s'ha estat governant d'esquenes a la ciutadania", ha afegit Escribano, qui vol "un Ajuntament obert a la ciutadania, que parli i escolti els ciutadans, i que sigui dialogant i plural". També ha assegurat: "El PSC té por d'escoltar la ciutadania i de sentir crítiques, i no és valent per acollir aquells qui no pensen com ells. Això li porta a no governar per a tothom, i volem suprimir-ho".

D'altra banda, pel que fa a mesures de transparència, l'alcaldable ha explicat que promouran la creació d'un "observatori municipal per avaluar les polítiques públiques, per anar fent una avaluació i un examen continu i constant de tot allò que tant de bo puguem fer governant des de Mollet en Comú". I també diu que "cal un portal de transparència que sigui més accessible i més comprensible, al qual tothom pugui acostar-s'hi per saber què passa i què es fa a l'Ajuntament".

Fer rendició de comptes de l'Ajuntament –"ja ho fem com a grup municipal", destaca Escribano– i disposar d'una agenda pública dels càrrecs electes "per saber amb qui s'estan reunint, què estan fent i en què estan treballant" són altres de les propostes de Mollet en Comú.

Per últim, Escribano també ha asseverat que si entren al govern municipal a partir del 27 de maig, treballaran "per reforçar la idea de ciutadania i de comunitat" i fomentaran "noves formes de gestió mitjançant cooperatives i comunitats", fet que comporta "una presa de decisions col·lectiva".

Edicions locals