Els comerciants reclamen més aparcament, lloguers assequibles i menys locals buits a Mollet

L'alcalde atén les queixes i propostes dels comerciants a La Marineta i explica els reptes de la ciutat en aquest sector

Economia

Lluís Farré (ADHEC) i Josep Mornràs
Lluís Farré (ADHEC) i Josep Mornràs

L'Associació de Dones i Homes Emprenedors de Catalunya s.XXI ha organitzat la tarda del dimarts, una trobada entre comerciants i l'Ajuntament de Mollet a La Marineta.

Sota el títol de "Present i futur del comerç a Mollet del Vallès" en la xerrada, l'alcalde Josep Monràs ha explicat els reptes als quals s'enfronten actualment els comerços de la ciutat i aquests mateixos han expressat les seves inquietuds.

Monràs emparant-se en un estudi sobre el comerç que ha realitzat el consistori el darrer any, ha explicat que els informes revelen que hi ha un canvi en el comportament dels consumidors fruit de les noves tecnologies i que això suposa un embat per al petit comerç. Segons l'alcalde, un 20% dels consumidors molletans històricament marxaven cap a la zona nord del Vallès, "majoritàriament Granollers" i ara ho fan cap a Barcelona a zones com la Maquinista.

Així mateix, Monràs ha afegit que algunes empreses que volen instal·lar els seus punts de venda a Mollet es troben que els locals disponibles que hi ha a la capital baixvallesana tenen dos inconvenients, "o no tenen espai interior o no tenen aparador suficient". A més ha dit que "els preus dels locals són molt alts".

A tot això cal sumar-li la crisi econòmica que ha suposat un fre més pel creixement del comerç local.

Més enllà, Monràs ha asseverat que els informes sobre el comerç a Mollet, proposen crear "una taula en la qual es reuneixin els comerciants i l'administració, per generar dinàmiques de treball i activitat". "Hi hauria d'haver taules de promoció sectorial, per barris i una gran taula de ciutat", ha traslladat Monràs als comerciants.

Les queixes dels comerciants

En el torn obert d'intervenció, els comerciants han assenyalat tres dels problemes amb els quals es troben diàriament per poder rendibilitzar la seva feina.

La manca d'aparcament a prop dels establiments ha estat el punt més debatut. Alguns dels presents han apuntat la necessitat d'oferir places especials per als consumidors com zones vermelles.

A més d'això, algunes persones s'han queixat de la gran quantitat de locals comercials buits que hi ha a la ciutat i que fan que "no sigui atractiu passejar". Davant d'això, Monràs, que no ha volgut fer promeses perquè estava en campanya, ha explicat que a Mollet hi ha una dispersió dels comerços i que potser seria interessant agrupar-los en zones delimitades.

Per últim, els comerciants s'han referit a l'alt preu dels locals que impedeixen que els petits empresaris tinguin major solvència econòmica i atraguin nous comerços. Un dels presents ha arribat a denunciar que els locals del que abans era el forn de Sant Vicenç tenen un lloguer de 6.000 euros mensuals.

Edicions locals