Oriol López i Albert Biescas, d'ERC, hauran d'anar a judici per presumptes calúmnies i injúries a Monràs

Els membres d'Ara Mollet ERC hauran de dipositar una fiança de 4.000 euros

Política

Finalment, el cas per les presumptes injúries i calúmnies a l'alcalde, Josep Monràs, per part del candidat d'Ara Mollet ERC MES, Oriol López, i el president d'ERC a Mollet, Albert Biescas per l'afer Decathlon acabarà en judici.

Els dos membres d'ERC hauran de comparèixer els propers dies per ser notificats i emplaçats personalment de l’obertura del judici oral, després que el jutjat número 1 de Mollet hagi denegat els recursos que havia presentat el seu advocat. López i Biescas hauran de dipositar una fiança de 4.000 €. Per fer front al pagament d’aquesta fiança, des d'Ara Mollet expliquen que "ciutadans i ciutadanes de Mollet preocupats per la gravetat de la situació han fet una crida a la solidaritat" i han obert un compte bancari per recollir aportacions: ES58 0081 0013 6000 0183 9088.

L'origen del cas prové d'unes declaracions que López i Biescas van fer sobre l'afer Decathlon als mitjans de comunicació on "informàvem i expressàvem la nostra opinió sobre la sentència que va anul·lar l’adjudicació d’una parcel·la de La Vinyota a l’empresa Decathlon", apunten des d'Ara Mollet. Els serveis jurídics de l’Ajuntament van posar aquestes declaracions en coneixement de la Fiscalia de Granollers, que s'ha querellat contra els dos membres del partit republicà en interpretar que s’hauria pogut cometre un delicte de calúmnies pel qual demana una multa de 5.400 euros.

A l’acusació de la Fiscalia s’hi suma l’acusació particular per part de l'alcalde Monràs, que afegeix un suposat delicte d'injúries que farien ascendir la sanció a uns 14.400 euros. Ara Mollet ha denunciat que l'acusació particular, que porta el despatx Martell Abogados, "està finançada per l’empresa pública municipal Mollet Impulsa i per tant amb diners públics". "Estem farts que el govern del PSC faci servir recursos públics per anar contra adversaris polítics i això ens sembla una pràctica lamentable", ha indicat la regidora d'Ara Mollet, Marta Vilaret. El partit denuncia una "persecució judicial a les opinions i a la llibertat d’expressió promoguda pel govern actual del senyor Monràs".

Per la seva part, el PSC de Mollet, ha emès un comunicat en què acusen Ara Mollet ERC de "mentir i manipular" perquè "han estat imputats per injúries i calumnies continuades per part del jutge d’instrucció i el fiscal, i no pas pels serveis jurídics de l’Ajuntament com pretenen fer creure", asseguren els socialistes que "menteixen per justificar les seves vergonyes i per intentar que la gent  els hi pagui els 4.000 euros de fiança que el jutge els hi ha demanat".

Edicions locals