Un jove integrant del CDR de Mollet podria enfrontar-se a 15 anys de presó

El passat 15 de maig el jove molletà va anar a declarar als jutjats de Manresa

Concentració a Lledoners del 15 de maig
Concentració a Lledoners del 15 de maig

Té 26 anys, és de Mollet i actualment està estudiant a la universitat. No vol donar el seu nom, però sí que vol explicar els motius pels quals segons la seva advocada li podrien demanar 15 anys de presó.  Són els mateixos motius pels quals, el 15 de maig, es va dur a terme una acció de protesta davant la presó de Lledoners a Manresa mentre el jove era citat pels jutjats de la mateixa ciutat.

L'1 de febrer passat aquest jove molletà juntament amb altres companys de diferents CDR va realitzar un acte de protesta a Lledoners. Consistia en tallar la carretera per impedir que la policia traslladés els presos independentistes del centre penitenciari català fins a Madrid, on s'havia de celebrar el judici al Tribunal Suprem.

"Els Mossos van venir a identificar-nos i jo vaig cridar 'vergonya'", explica el jove integrant del CDR de Mollet. Va ser aleshores quan el van retenir juntament amb tres companys més. "Mentre estàvem allà, un dels agents deia: que farem amb aquest 'borrego'?", relata.

Un mes més tard, li va arribar una citació policial. Es va negar a acudir perquè segons afirma, els ciutadans no tenen l'obligació d'atendre aquests requeriments. "Més tard va arribar la citació judicial, i aleshores sí que vaig presentar-me, perquè no fer-ho podria haver tingut conseqüències penals, però em vaig negar a declarar", diu. Els Mossos l'acusaven de cinc delictes, tot i que encara no hi ha cap petició de penes "ni de fiscalia, ni acusació popular, perquè el procés està en una fase inicial".

"L'advocada ens ha dit que les penes pels cinc delictes sumen 15 anys de presó", afirma. "Ens acusen de desordre públic, atemptat contra l'autoritat, robatori amb força, lesions i d'impedir circular al tràfic amb greu perill", enumera.

Amb tot aclareix que en aquests casos el normal és que no s'apliqui tota la força de la llei, més quan ell no té antecedents penals. "És probable, per exemple, que el delicte de robatori caigui", narra per asseverar més tard que no reconeix cap dels delictes dels quals la policia l'acusa i que li semblen del tot kafkians.

"El més increïble de tot és que els Mossos que són un cos que depèn de la Generalitat ens acusin", diu el jove enfadat. "Ens vam moure per defensar els companys dels qui governen i ara ens volen tancar a nosaltres també, no té cap mena de sentit", conclou.

Per últim explica perquè no vol que el seu nom es conegui: "el que intenten és que no puguem portar una vida normal, i per això no vull donar-lo. Si he decidit explicar-ho, és perquè considero que el que estem vivint és una injustícia i una retallada de drets flagrant".

Edicions locals