Monràs considera que 'qualsevol govern a Mollet passa pel PSC' però Ara Mollet no llença la tovallola

Els republicans necessitarien el suport de comuns, Podem i Junts per Mollet per aconseguir un govern alternatiu

Política

Monràs considera que 'qualsevol govern a Mollet passa pel PSC' però Ara Mollet no llença la tovallola
Monràs considera que 'qualsevol govern a Mollet passa pel PSC' però Ara Mollet no llença la tovallola

Un cop passada la nit electoral, l'aritmètica es posa en marxa. El PSC ha estat la força guanyadora amb deu regidors, un resultat que millora el de fa quatre anys però que no esvaeix del tot la possibilitat d'una alternativa al plenari molletà.

Josep Monràs, candidat socialista, fa una valoració molt positiva dels resultats, que han situat el PSC com a primera força amb el 34,71% dels escrutinis, un increment respecte el 2015, quan van aconseguir el 26,36%, que Monràs atribueix a diferents factors: "Hem obtingut més vots a les municipals que a les europees i això vol dir que hi ha hagut un vot cap a la figura de l'alcalde. A més també ha ajudat la tendència a l'alça dels socialistes en les darrers eleccions amb el factor Pedro Sánchez", admet Monràs.

Sobre el resultat de la resta de forces, el socialista considera que "ERC no ha complert amb le seves expectatives. Tenen un sostre de vidre a Mollet", opina Monràs qui creu que el regidor que ha perdut Junts per Mollet ha anat a parar als resultats dels republicans. "En els darrers anys estem veient que tots els regidors que perd CiU marxen cap a ERC, perquè aquest és el seu veritable rival polític", diu.

Pel que fa a Mollet en Comú i Podem, Monràs creu que "hi ha hagut molta confusió entre els votants" i en el cas de la davallada d'un regidor de Ciutadans "li ha passat factura tant els temes de Mollet com que la marca a Catalunya perd força", indica. Sobre la desaparició del PP del plenari municipal, "si no es presentava Vox tenien una petita possibilitat però no han arribat al mínim del 5%".

Monràs considera que és "precipitat" parlar de pactes però opina que "qualsevol govern a Mollet passa pel PSC perquè la diferència amb la resta de forces és notable i qualsevol altre acord seria difícilment argumentable davant la ciutadania", conclou el socialista, qui assegura que la voluntat és "mà estesa i arribar als màxims acords possibles pel bé de la ciutadania".

Ara Mollet creu en l'alternativa

Per la seva banda, la segona força més votada, Ara Mollet ERC MES, continua creient en una alternativa de govern. De fet, aritmèticament és possible. "Hi ha 13 regidors que han manifestat que hi ha oberta la possibiliat de canvi. Des d’Ara Mollet ERC – MES ens sentim cridats a liderar les negociacions amb Mollet en Comú, Podem i Junts per Mollet perquè el canvi a Mollet és possible", assegura Oriol López, candidat d'Ara Mollet ERC MES.

Respecte als resultats d’Ara Mollet ERC – MES, el candidat republicà considera que han estat "excepcionals, els millors de la nostra història", amb un 23,03% de percentage vot. De fet, López destaca la progressió a l'alça de la formació a Mollet que el 2011 aconseguia 1.318 vots, el 2015, 3.375 i enguany, 5.230. "No hem arribat al nostre sostre electoral perquè ERC està cridadaa obtenir millors resultats encar", creu López.

El republicà felicita el PSC pels resultats obtinguts, un increment que atribueix a diferents factors: "la feina de campanya amb què han aconseguit arribar al seu electorat; la barreja que a vegades s'ha fet d'institució i partit que confon, i el desgast de la resta de forces espanyolistes".

En les properes tres setmanes, les reunions i negociacions entre formacions i els acords als que es pugui arribar determinaran el proper govern de la ciutat, sigui d'un color o altre.

 

 

Edicions locals