Podem Mollet assegura que no tanca la porta a cap pacte

Mollet en Comú veu difícil de conformar una majoria alternativa a la del PSC

Política

Podem Mollet assegura que 'no tanca la porta' a cap pacte
Podem Mollet assegura que 'no tanca la porta' a cap pacte

Més enllà de les dues forces majoritàries després de les eleccions municipals de diumenge, PSC i Ara Mollet, que en tots dos casos han aconseguit més regidors, la resta de formacions han mantingut la seva representació o l'han reduït.

Marina Escribano, candidata de Mollet en Comú reconeix que els resultats tenen un regust "agredolç". "Esperàvem uns millors resultats però hem aguantat en una situació difícil perquè l'augment de participació beneficia el PSC i la divisió del nostre espai passa factura, però hem sortit airosos", opina Escribano.

Pel que fa un possible govern alternatiu a l'encapçalat pel PSC, la líder dels comuns, una de les que ha defensat més fermament la necessitat d'aquest canvi, reconeix que "és difícil veient la sintonia que té Podem amb el PSC i que haurien de pactar amb dos forces independentistes i amb nosaltres, amb qui ara per ara no hi ha bona relació", diu.

Podem, en el punt de mira

De fet, la posició que pugui prendre Podem és la incògnita que s'haurà de dirimir en els propers dies. Xavier Buzón, candidat de la formació lila, assegura que "no hi ha un pacte preacordat amb ningú", indica Buzón en referència al pacte tàcit amb el PSC del qual l'acusen algunes forces polítiques. "Parlarem amb tothom que vulgui parlar amb nosaltres. No tanquem portes a ningú que estigui en la sintonia de millorar les condicions de vida de la gent", assevera.

Pel que fa als resultats, Buzón admet que han estat pitjor del que esperaven per "molts factors adversos" que atribueix a "les actituds antidemocràtiques d'alguns partits contra nosaltres, la confussió a què s'ha jugat amb la nostra marca i la cojuntura nacional favorable al PSC i amb la nostra marca a la baixa".

Davallada de Ciutadans

Un altre dels partits, que també s'ha vist esquitxat per la devaluació de la marca ha estat Ciutadans. Iván Garrido, cap de llista de la formació taronja, admet que esperaven millors resultats i que els 128 vots que han perdut són conseqüència "dels problemes que va haver al grup municipal  que han erosionat la marca a Mollet", diu Garrido en referència a l'abandonament de dos regidors que van anar a parar al PP i la qüestió del currículum del portaveu Francisco Muñoz.

Sobre la constitució del futur govern, Garrido opina que qui l'ha de liderar és Josep Monràs. "Han aconseguit 10 de 25 regidors i és una diferència considerable que s'ha de respectar", tot assegurant que no participaran en "cap acord Frankenstein ni amb independentistes".

Per la seva part, l'últim partit en aconseguir representació al Consistori ha estat Junts per Mollet. El seu líder, Joan Daví, lamenta la pèrdua de suports, que els han fet perdre un regidor, i que creuen que han anat a parar a Ara Mollet. Pel que fa a les negociacions de cara a la constitució de l'Ajuntament, Daví assegura que no es tanquen a pactar amb cap formació, només posen com a línia vermella "qualsevol govern que tinui com a crossa Cs".

Edicions locals