Neix la plataforma Espai Gos Mollet del Vallès per lluitar 'per una normativa justa'

Insisteixen en la necessitat i la importància que els espais per a gossos siguin suficients i adients

Societat

Un conjunt de veïns i veïnes de Mollet han decidit crear la plataforma ciutadana Espai Gos Mollet del Vallès, per lluitar "per una nova normativa justa" pels gossos de la ciutat.

Espai Gos Mollet, neix com a reacció dels responsables de gossos a les noves polítiques desenvolupades pel Consistori els darrers anys sota el paraigües de la protecció dels animals, "les quals impliquen d’altres mesures que són rebudes com un atac directe pels responsables de gossos". "Entenem que aquestes mesures redueixen els nostres drets, minven els nostres espais, ens releguen a ser ciutadans de segona categoria i, a més, fan penjar sobre els nostres caps un afilat ventall de sancions econòmiques desproporcionades per comportaments que no estan estimats com a delictes", afegeixen.

Concretament critiquen que "la normativa de l'Ajuntament obliga a portar els gossos lligats a tot arreu, excepte als llocs que es destinin per a tal ús" i que "no consta un registre oficial  transparent dels gossos amb xip i censats". També, que l'Ajuntament es va comprometre a crear "noves zones d’esbarjo reservades als animals, per incrementar els espais als barris que ja existeixen actualment i que ocupen una superfície i densitat insuficient per arribar a les persones amb gossos".

Per tot plegat, Espai Gos Mollet treballa per "arribar a una entesa perquè humans i gossos puguin conviure tal i com porten fent anys" i per "gaudir de la companyia d’un ésser sense perjudici dels altres". I ho volen fer principalment a partir de l'educació: "Voldríem proposar actuacions pedagògiques perquè qui té gos es responsabilitzi, i qui no en té deixi de demonitzar a tot un col·lectiu per culpa d’uns pocs individus que són presents a qualsevol col·lectiu, tingui gos, jugui a petanca, vagi en bicicleta o simplement passegi per la ciutat".

Per tant proposen "divulgar la necessitat i la importància que els espais per a gossos siguin suficients i adients", disposar d’espais compartits en hores determinades, com a mínim un per barri, i crear un carnet de tinença cívica responsable, que permetria tenir el gos deslligat en els espais compartits en les franges horàries que s’acordin.

Edicions locals