Mollet es tornarà a omplir de catifes de flors i puntaires aquest diumenge

Com es fa des de la 25a edició, enguany es realitzarà la tradició de l'ou com balla a la rambla

Cultura

Catifes de flors 2018
Catifes de flors 2018

Com cada any, el primer diumenge de juny es celebra la Mostra de Catifes de Flors a Mollet organitzada pel Casal Cultural, amb motiu de la festa de Corpus.

Els actes començaran el diumenge a la Rambla, entre el carrer Anselm Clavé i el Casal. “Omplirem el carrer amb 13 catifes a partir de les 7 h”, afirmen des del Casal. Les diferents entitats de Mollet participants faran la seva composició floral i després hi haurà un esmorzar de germanor en el qual participaran tots els catifaires. "Com a gran novetat d'enguany hi haurà un taller  per fer cares en catifes de flors al Casal", expliquen des de l'entitat.

A més i com ja és tradició des del 25è aniversari d’aquesta festa, en l’edició d’enguany, la 27a, es tornarà a realitzar la tradició de l’Ou com Balla a la Rambla.

Aquesta tradició datada del segle XV a Catalunya, consisteix a col·locar un ou buit, amb un punt de cera per tapar el forat pel qual s'ha buidat, sobre el raig d'aigua del brollador d'una font, de manera que giravolti sense caure. La font, habitualment, es guarneix amb flors i fruites del temps, com les cireres amb les quals es cobreix la tassa de la font, o la ginesta i els clavells.

“Fins a les 20 h podreu admirar aquest art popular català que en commemoració del Corpus es fa a molts pobles i ciutats de Catalunya”, diuen des del Casal per afegir que durant tot el dia “la vostra visita ens reafirmarà en una de les tradicions populars del nostre país”.

Serà a partir de les 20 h quan les Colles del Ball de Gitanes de Mollet desfaran les catifes dançant al so del Toc d’inici.

Altres activitats

Coincidint amb les Catifes de Flors a la Rambla, durant el mateix dia es durà a terme la 22a Trobada de Puntaires. “Els puntaires ens faran embadalir amb el dringar dels boixets i els moviments dels dits per aconseguir les millors puntes de coixí”, afirmen des del Casal Cultural.

També aquest diumenge tindrà lloc la 9a Mostra de Tallers del Casal en la qual s’exposaran en una carpa especial els tallers i les activitats que durant l’any realitza l’entitat molletana. I per si no n’hi hagués prou amb totes aquestes activitats, durant tot el dia hi haurà actuacions en directe a l’escenari disposat a la mateixa Rambla.

Edicions locals