ERC reconeix el grup municipal de Podem i demana una reunió amb el partit de Buzón

La formació independentista assenyala que de moment compta amb 11 regidors dels 13 necessaris per arribar a l'alcaldia

Política

Albert Biescas i Oriol López a la seu d'ERC Mollet
Albert Biescas i Oriol López a la seu d'ERC Mollet

Mollet del Vallès

ERC ha reconegut Podem com a grup municipal legítim aquest matí. En una compareixença d'Oriol López, cap de llista de la formació, i Albert Biescas, president del partit a Mollet, els independentistes han asseverat que donen validesa al grup municipal de la formació lila nascuda amb la polèmica del passat 28 de gener, i han demanat una reunió "més enllà de la informalitat" amb Podem.

Segons han explicat, "ja hi ha hagut trobades amb Mollet en Comú i Junts per Catalunya i es pot dir que comptem amb 11 regidors dels 13 necessaris per obtenir l'alcaldia". Faltarien dos regidors que són els que Podem va obtenir en les darreres eleccions municipals.

Les demandes de Podem

Just el dimarts es publicava un document de Podem batejat com Comptador a Zero en el qual el partit liderat per Xavier Buzón, posava sobre la taula una sèrie de condicions "imprescindibles i innegociables" que qualsevol de les forces que volgués negociar amb la formació d'esquerres havia d'acceptar.

Entre aquestes condicions s'hi trobava el ja esmentat reconeixement de la formació i s'exigia l'abandonament de la "judicialització" del procés de constitució del grup. A més es reclamava a Mollet en Comú que saldés les quantitats econòmiques pendents "tal com es va acordar, ja que ja s'han liquidat les aportacions als grups municipals del mes de gener de 2019 que estaven pendents".

Ha estat en aquest darrer punt on ERC no ha volgut mullar-se i ha afirmat que no vol "entrar en lluites internes entre Podem i Mollet en Comú".

El difícil camí cap a l'alcaldia

La compareixença d'ERC també ha servit per reiterat la seva voluntat de desbancar a Josep Monràs del capdavant de l'Ajuntament de Mollet. López ha explicat que de moment ja ha mantingut reunions formals amb Mollet en Comú i Junts per Mollet i ha dit que espera poder-se reunir pròximament amb Podem. El següent pas després d'aquesta trobada es procedirà a "fer una reunió a quatre".

Els cinc punts de Mollet en Comú i les línies vermelles de Junts per Mollet

Al mateix temps, la formació independentista ha assenyalat que accepta "els cinc punts del document de pacte institucional presentats per Mollet en Comú".

El partit encapçalat per Marina Escribano ha fet públic un document en el qual esmenta quines són les seves demandes programàtiques per negociar un govern de canvi. Entre aquestes es troba la lluita contra el canvi climàtic, contra les desigualtats i en favor del benestar social, l'enfortiment de l'espai econòmic i comercial, la promoció de la democràcia participativa i les polítiques de manteniment i millora de la qualitat de tots els barris.

Per la seva banda, Junts per Catalunya ja el 28 de maig expressava les seves prioritats per tal d'assolir un pacte. En aquest cas eren dues: no pactar amb ningú que "necessites com a crossa per a governar a Ciudadanos" i pactar un pla de govern "en funció dels programes electorals dels diferents partits implicats".

Per últim López ha explicat que recentment va mantenir una reunió amb el PSC de Mollet sense Josep Monràs. "Hauríem volgut que hi fos, però no ha estat així", ha dit el cap de llista d'ERC per afegir que "caldria abandonar els temes personals per asseure's a parlar".

Edicions locals