Sergi Mingote marxa aquest divendres per afrontar la part final del repte 3x2x8000

L'alpinista de Parets s'ha estat recuperant aquests dies i es troba a punt per coronar el Gasherbrum I i el Gasherbrum II

Esports

Mingote marxa divendres a Itàlia i després viatjarà fins al Pakistan
Mingote marxa divendres a Itàlia i després viatjarà fins al Pakistan

Nil Artiaga

L’alpinista paretà Sergi Mingote marxa aquest divendres a afrontar la part final del repte 3x2x8000, en la qual intentarà dos cims: el Gasherbrum I (8.080 metres) i II (8.035 m), que es troben a la serralada del Karakoram (Himàlaia).

Mingote intentarà, així, completar el rècord Guiness amb els dos vuit mils que li queden; després d’haver fet el Lhotse, però no haver pogut pujar a l’Everest, per una infecció al pit i una fissura a la costella.

Tanmateix, l’alpinista s’ha estat recuperant aquests dies i està a punt: “La recuperació a nivell de pit és pràcticament total i les proves que m’han fet han sortit molt bé”, assegura.

Tot i això, reconeix que està cansat, tot i que ja ho preveia: “M’he recuperat físicament, tot i que tinc un cansament general, per haver estat tants dies en alçada durant tot l’any”. “El que he fet és intentar menjar molt perquè amb l’expedició al Lhotse i a l’Everest havia perdut pes i l’havia de recuperar”, afegeix.

Sergi Mingote viatjarà primer a Itàlia on es trobarà amb un company d’expedició, i allà faran els últims preparatius. I, posteriorment, el dijous 13 de juny, marxaran junts cap al Pakistan, a Islamabad; on es trobaran amb una expedició internacional, que Mingote liderarà i coordinarà.

La seva idea és poder fer el primer cim entre el 8 i el 10 de juliol

El dissabte 15 de juny viatjaran fins a Skardu; i, a partir d’aquí, iniciaran el trekking fins els Gasherbrums, que durarà uns set dies, segons assegura l’alpinista de Parets. “Llavors, el 22 o 23 de juny podem arribar al Camp Base”, explica Mingote.

I afirma que la seva idea és intentar primer el Gasherbrum II (entre el 8 i el 10 de juliol), “ja que té menys complicacions tècniques que el Gasherbrum I”. “Un cop haver aconseguit el G2, intentarem encadenar el G1”, subratlla l’esportista d’elit.

16 de juliol, data límit

Mingote té temps fins al 16 de juliol per completar el rècord de coronar sis vuit mils en menys d'un any sense l'ajuda d'oxigen artificial. "Arribar a aquestes alçades amb possibilitats de fer-ho és un somni que mai hagués imaginat. És una motivació extra que m'ajudarà a completar el projecte", declara el paretà.

Edicions locals