Laura Masvidal, esposa de Quim Forn: 'L'estat té moltes ganes de càstig'

Mollet acull a la plaça Prat de la Riba un acte #JoAcuso organitzat per Òmnium

Política

Laura Masvidal, esposa de Quim Forn: 'L'estat té moltes ganes de càstig'
Laura Masvidal, esposa de Quim Forn: 'L'estat té moltes ganes de càstig'

Mollet del Vallès

Més de 200 persones es van aplegar el dijous a la plaça Prat de la Riba de Mollet per assistir a un nou acte de #JoAcuso organitzat per Òmnium Cultural. Es tractava d'un debat emmarcat dins de la campanya Judici a la democràcia que tenia per objectiu "evidenciar la vulneració de drets fonamentals, com la llibertat d'expressió i els drets de reunió, de dissidència política o d'autodeterminació".

A l'acte van participar Marcel Mauri, president d'Òmnium, Montserrat Tura, Josep Pagès, membre de la sindicatura electoral de l'1-O i Laura Masvidal, esposa de Quim Forn.

Va ser aquesta última la que va intervenir amb les paraules més sentides de la tarda. "Aquests actes volen ser la imatge d'un judici popular per difondre la vergonyant situació que es viu al Tribunal Suprem", afirmava Masvidal. "Per dir-ho clar, la veritat és que ja en tinc prou, és molt dur, molt llarga, però estic dempeus", afirmava l'esposa de l'exconseller empresonat, per afegir que "això va de drets, no només dels drets del Quim, sinó dels meus, dels de les meves filles i dels del país". "He après a no dissenyar el meu futur i a anar dia a dia, el futur més immediat no el veig perquè l'estat té moltes ganes de càstig", va sentenciar Masvidal.

"El govern del PSOE segueix mantenint a través de l'advocacia de l'estat unes acusacions falses de rebel·lió i sedició"

Per la seva banda, Marcel Mauri assenyalava que l'acte de Mollet servia per denunciar la vulneració de drets que s'està patint i per expressar la indignació, ja que "el govern del PSOE segueix mantenint a través de l'advocacia de l'estat unes acusacions falses de rebel·lió i sedició". Mauri asseverava que "si no hi ha una sentència judicial absolutòria per als presos polítics, hi ha d'haver una resposta amplia i contundent de la ciutadania democràtica de Catalunya".

En una línia similar s'expressava Pagès que va considerar que no tenia cap sentit l'acusació de rebel·lió de la fiscalia. Així mateix va denunciar el canvi de relat dels socialistes sobre l'1 octubre en arribar a la Moncloa.

Finalment, Montserrat Tura, des de la seva experiència com a consellera de Justícia a la Generalitat va negar la presència de qualsevol violència en els actes pels quals s'acusa els presos independentistes.

El passat dimarts es va celebrar la darrera sessió del judici en què l'advocacia, fiscalia i l'acusació popular van exposar els seus informes finals en els quals consideren. Mentre fiscalia i l'acusació popular de VOX mantenen les acusacions per rebel·lió, sedició i malversació, advocacia considera només els dos darrers. 

Edicions locals