Mollet en Comú acusa Podem de bloquejar el diàleg

Els comuns consideren que les condicions que posava el grup de Buzón eren "inassumibles i impossibles"

Política

Mollet en Comú acusa Podem de bloquejar el diàleg
Mollet en Comú acusa Podem de bloquejar el diàleg

Mollet en Comú decidirà aquest dijous en assemblea quin serà el seu posicionament de cara al ple per investir alcalde dissabte. Els comuns veuen llunyana la possibilitat de tirar endavant el govern de canvi que s'ha estat treballant aquestes setmanes amb Ara Mollet i Junts per Catalunya pel que consideren un "bloqueig" per part de Podem.

La setmana passada, Podem posava com a condició per dialogar que els diferents partits reconeguessin la legitimitat del grup municipal de Podem Mollet constituït al gener i que s'abandonés la "judicialització" del procés de constitució. En aquest sentit, Marina Escribano, de Mollet en Comú, creu que aquestes condicions són "impossibles i inassumibles" i que imposant-les Podem ha forçat un bloqueig. "No ens correspon a nosaltres fer una rectificació del que ha ratificat la Junta Electoral fins a quatre vegades", ha explicat en roda de premsa aquest dimecres Escribano, qui ha insinuat que "potser Podem està buscant aquest bloqueig precisament per permetre la continuïtat" del govern del PSC. Per la seva part, Mireia Marín, co-coordinadora de Mollet en Comú considerava que "s'ha d'arribar a un acrod per prioritats polítiques i no per qüestions personals".

Així doncs, en els darrers dies, Mollet en Comú s'ha reunit amb tots els grups excepte amb Podem "que s'ha negat a fer-ho" i ha enviat a tots els partits un document amb els eixos programàtics per a un futur govern. "Ara Mollet el subscriuria i Cs ens ha dit que l'estudiaria. De la resta no hem tingut resposta", assegura Escribano, qui ha sortit al pas de la crítica que avui mateix ha fet Podem sobre la manca d'un projecte de ciutat en les negociacions que sumés les quatre formacions. "Sí que hi ha un projecte. En les converses s'ha parlat d'eixos i reptes amb què hi ha hagut coincidència però per avançar calia seure els quatre grups", opina la líder dels comuns.

Escribano apunta que només s'ha obert una possibilitat d'alternativa de govern, encapçalada per Ara Mollet, però reconeix que part de la militància dels comuns demanava explorar una via amb el PSC: "Els mateixos socialistes, però, tancaven la porta perquè van dir que volen fer un govern en solitari".

La líder de Mollet en Comú avança que el partit està treballant en un nou document amb la voluntat de posar en marxa "noves formes de governar i un nou ajuntament". Segons Escribano, passi el que passi el dissabte "cal obrir una nova etapa amb més transparència, reconeixement de la tasca dels grups municipals, lleialtat, participació i honestedat".

Pel que fa al ple d'investidura, Escribano apunta que el grup donarà suport a "un govern de canvi si sumem 13 i hi ha un acord explícit i per escrit. En cas que no resulti presentaríem el nostre propi candidat", diu Escribano. Amb tot, aquest dijous està previst que l'assemblea de Mollet en Comú decideixi el posicionament final del grup dissabte.

Edicions locals