Ara Mollet, els comuns i JuntsxMollet signen un acord per un govern alternatiu a l'espera de l'última paraula de Podem

Les tres formacions han rubricat un document conjunt a poques hores de l'assemblea decisiva de Podem

Política

Ara Mollet, els comuns i JuntsxMollet signen un acord per un govern alternatiu a l'espera de l'última paraula de Podem
Ara Mollet, els comuns i JuntsxMollet signen un acord per un govern alternatiu a l'espera de l'última paraula de Podem

Mollet del Vallès

Ara Mollet ERC-MES, Mollet en Comú i Junts per Mollet han signat un acord per a la formació d'un "govern plural i de canvi" a Mollet del Vallès. A només dos dies del ple de constitució dels nous ajuntaments, les tres forces han plantejat un ultimàtum a Podem perquè s'hi sumi i faci possible un executiu alternatiu al del PSC.

Les tres forces han demanat a Podemos Mollet i a la seva assemblea –que s'ha de reunir aquest vespre per decidir el posicionament del partit per a aquest dissabte– que "estiguin a l'alçada del moment i que possibilitin un canvi a Mollet del Vallès el proper dissabte".

L'acord signat (consulteu el document adjunt) es compromet a formar un govern que faci "noves polítiques públiques i canvïi la relació de la institució municipal amb la ciutadani". 

També fa un repàs d'alguns dels reptes programàtics d'aquest hipotètic govern que passaria per enfortir l'espai econòmic i comercial de la ciutat; més benestar social; reforçar uns serveis públics de qualitat; aconseguir una ciutat més neta i reforçar l'habitatge social; fer de Mollet una ciutat feminista, impulsar un Ajuntament obert i transparent; fer de la cultura i l'esport instruments d'integració i impulsar un pacte de convivència; fer una adminsitració oberta, senzilla i àgil; i impulsar una economia socialment responsable que dinamitzi la relació amb el Baix Vallès.

Les tres forces signants asseguren que ofereixen "honradesa, frescor, transparència i polítiques de progrés" a una ciutat que "ara està estancada".

L'acord també presenta una estructura de govern de 13 regidors (Ara Mollet 6, Mollet en Comú 4, Podem 2 i Junts per Mollet 1) que es repartirien les responsabilitats organitzades en cinc àrees: Territori i espai públic, Dinamització de la ciutat, Serveis a les persones, Organització interna i Promoció econòmica i ocupació.

Els tres partits que han signat el document apunten que aquest és un acord "eminentment municipalista" i que, per tant, les qüestions de caire més ideològic que s'escapin d'aquest àmbit "queden fora de l'acord i les formacions tindran llibertat de posicionament".

Amb aquest acord, Ara Mollet ERC-MES, Mollet en Comú i Junts per Mollet fan un darrer intent perquè Podem es sumi a un govern, que, segons els signants, té la voluntat de "mirar cap al futur, no cap al passat i acabar amb la crispació".

 

Edicions locals