Dotze mesos plens d'activitats pel 30è aniversari de l'AMPC

El primer concert de la banda serà el pròxim dissabte a plaça Pau Casals

Cultura

Banda Paul Casals 1989
Banda Paul Casals 1989

Mollet del Vallès

L'any 1989 va néixer l'Associació Musical Pau Casals (AMPC) amb l'objectiu de "donar a la població de Mollet una institució musical activa" que proporcionés als joves "la possibilitat d'accedir a una formació musical independentment de les seves característiques socioeconòmiques".

Tres dècades després, l'associació va donar per començat, el dissabte a La Marineta, la celebració del seu aniversari.

En un acte què va comptar amb una breu presentació fotogràfica dels anys d'història de la institució i un diàleg entre diferents membres de la banda i persones vinculades a la institució, es van donar a conèixer quins seran els actes que es realitzaran en els 12 mesos vinents.

Calendari de concerts

Segons van explicar des de la banda, el dissabte de la setmana vinent es durà a terme a la plaça Pau Casals un concert en el qual es recuperaran els temes més famosos de la banda dels últims tres anys sota la direcció de Mario Roldán Muñoz. El mes de novembre es realitzarà el concert de Santa Cecília a Can Gomà i el gener l'AMPC intervindrà en el cicle cultural de l'Ajuntament, el Mollet Art i Escena, a Can Gomà també. Per últim i per tancar l'apartat de concerts del 30è aniversari, l'associació assenyala que vol "oferir una actuació singular en horari de tarda-nit" a Can Mulà. Segons expliquen des de l'AMPC, al concert que es durà a terme el maig també hi intervindran altres bandes musicals. "Tenim algunes propostes sobre la taula, hi ha la possibilitat que siguin la Big Band sénior del Taller de Músics o la Balkan Paradise Orchestra", assenyalen.

Més enllà dels concerts

Durant l'acte de La Marineta també es va fer referència a les noves samarretes dissenyades per l'associació per commemorar l'aniversari i que es posaran a la venda per a tothom, però també seran l'uniforme més informal de la banda aquest estiu. Per altra banda, a l'octubre, al centre Cívic de l'Era, es realitzarà la jornada Porta un Amic en la qual tots els membres i socis de l'AMPC portaran al local d'assaig un familiar o amic per mostrar-li com funciona la banda i la seva formació musical. A més i per acabar, durant tot l'any es realitzaran masterclass impartides per músics de renom com la que impartirà Big Dani Pérez durant la Festa Major d'hivern de Mollet.

Edicions locals